N-VA: "Vroeger pensioen mag niet leiden tot lager pensioen"

Thinkstock
Vroeger pensioen wegens een zwaar beroep mag niet leiden tot lager pensioen. Dat vindt de N-VA. De partij wijst er ook op dat er een budgettaire enveloppe is bepaald voor die zware beroepen.

De kans lijkt steeds groter te worden dat leraren vroeger met pensioen zullen kunnen gaan. Volgens De Morgen zijn sommige beroepen van leerkracht op weg om op de lijst van zware beroepen terecht te komen. Een woordvoerder van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) bevestigde dat er dergelijke scenario's op tafel liggen. 

De N-VA wil zich niet uitspreken over het feit of leerkracht al dan niet een zwaar beroep is, maar de partij is wel bezorgd dat mensen met een zwaar beroep met een lager pensioen zouden eindigen. "Men zou wel vroeger met pensioen kunnen, maar de vraag is of men dan een volledig pensioen heeft." 

De Vlaams-nationalisten wijzen erop dat een budgettaire enveloppe is vastgelegd voor de zware beroepen. Het is aan de sociale partners om de lijst met zware beroepen vast te leggen. Maak je die groep echter te groot, is de enveloppe al gauw opgebruikt. "Te veel groepen in de zware beroepen gaat niet", klinkt het bij N-VA, die er nog op wijst dat er nog niets is 'afgeklopt' binnen de regering over het dossier.
30 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Baudouin Huysveld

  Vrachtwagen chauffeurs is toch veel zwaarder dan die leraars en zo voort. Ik heb 51 jaar effectief gewerkt,in begrepen bijna twee jaar ziekte. Vanaf mijn 14 de jaar tot aan mijn legerdienst gewerkt als knecht in de bouw. Na míjn legerdienst tot aan mijn pensionering van 65 ste jaar gewerkt als vrachtwagenchauffeur nationaal en internationaal,is dat geen zwaar beroep misschien? Ik heb een pensioentje van 1200 euro's per maand

 • dirk lathouwers

  Ogen open en zakken toe als NVA zo iets zegt. Is gewoonlijk het omgekeerd als ze verkozen zijn.

 • jaaki van den hoek

  Uit heel hun pensioen hervorming, gaat er gediscrimineerd worden en gaan er winnaars en verliezers zijn, dit gaat voor veel mensen niet goed aflopen

 • Dany Herman

  Is alleen weggelegd voor ambtenaren in de privé zijn blijkbaar geen zware beroepen want die zijn de leveranciers van de vette weddes en ditto pensioenen voor ambtenaren

 • jan geens

  jaja leeraar is een zwaar beroep want psychologisch belastend . Ik wil het best geloven maar mogen er dan ook een paar punten afgetrokken voor bijna een half jaar verlof ?