Philippe Muyters
Volledig scherm
Philippe Muyters © Photo News

Muyters: "Stop met SWT. Geef mensen een ontslagpremie en begeleid hen naar werk”

"Stop met SWT (het vroegere brugpensioen, nvdr.). Geef de mensen bij een collectief ontslag een ontslagpremie en begeleid hen maximaal naar een job." Dat heeft Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Vlaams parlementslid Axel Ronse (N-VA).

 1. Vakbond roept personeel Mega World op om winkels dicht te houden

  Vakbond roept personeel Mega World op om winkels dicht te houden

  De christelijke vakbond ACV Puls roept het personeel van Mega World, de doorstart van Blokker België, op om de deuren van de winkels niet meer te openen. Aan de winkelverantwoordelijken wordt gevraagd om geen gelden af te storten aan de moedermaatschappij. De vakbond vreest een leegroof van het bedrijf. Ook zijn er vermoedens van fraude en bestaat volgens ACV Puls de kans dat de lonen van oktober niet betaald zullen worden, zo meldt vakbondssecretaris Marc Jacobs zondagavond in een communiqué.
 2. Woning gekocht om te verhuren? Onze geldexpert ontwart het kluwen van belastingen op huurinkomsten
  PREMIUM

  Woning gekocht om te verhuren? Onze geldexpert ontwart het kluwen van belastin­gen op huurinkom­sten

  De immobiliënmarkt kent in deze barre coronatijden een ongeziene boom. Het kan dus best zijn dat u de afgelopen maanden ook een (vakantie)woning kocht, die u nu gaat verhuren. Op zich is dat een interessante belegging, maar wat met de belasting op de huurinkomsten? Michel Maus, belastingexpert in ons geldpanel: “De discussie over het fiscaal statuut van huurinkomsten is een knap staaltje van slechte fiscale wetgeving.”

Geld