Musk verdedigt zich op Twitter na uitschuivers tijdens conferentie met analisten

AP
Elon Musk, topman van de Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla, heeft zich vandaag verdedigd na zijn uitschuivers tijdens een conference call met analisten, die woensdag plaatsvond. Na de call zakte de koers van zijn bedrijf met vijf procent.

Musk had woensdag eerst een analist onderbroken, die vragen wilde stellen over de kapitaalinvesteringen. "Volgende, volgende, langdradige saaie vragen zijn niet cool", aldus de 46-jarige Tesla-topman. En toen een andere analist vervolgens informeerde naar de productieproblemen rond het nieuwe Model 3, antwoordde Musk: "deze vragen zijn zo droog, ik ga eraan kapot."

Musk verdedigt zich nu dat analisten met die vragen hun slechte beoordelingen over het aandeel wilden rechtvaardigen. De vraag naar de kapitaalinvesteringen was "dom", aldus Musk vandaag op Twitter, "omdat die al beantwoord werd bij de publicatie van de kwartaalcijfers."

De uitschuivers van Musk tijdens de telefoonconferentie waren nochtans ongezien voor een bedrijfsleider. Het aandeel zakte op de beurs, waardoor Tesla enkele miljarden dollar minder waard is.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Febe Chapin

    Elon zal voor altijd de belangrijkste persoon van dit eeuw blijven, zoals Einstein vorig eeuw en Edison/ Tesla de eeuw daarvoor.