Musk verdedigt zich op Twitter na uitschuivers tijdens conferentie met analisten

AP
Elon Musk, topman van de Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla, heeft zich vandaag verdedigd na zijn uitschuivers tijdens een conference call met analisten, die woensdag plaatsvond. Na de call zakte de koers van zijn bedrijf met vijf procent.

Musk had woensdag eerst een analist onderbroken, die vragen wilde stellen over de kapitaalinvesteringen. "Volgende, volgende, langdradige saaie vragen zijn niet cool", aldus de 46-jarige Tesla-topman. En toen een andere analist vervolgens informeerde naar de productieproblemen rond het nieuwe Model 3, antwoordde Musk: "deze vragen zijn zo droog, ik ga eraan kapot."

Musk verdedigt zich nu dat analisten met die vragen hun slechte beoordelingen over het aandeel wilden rechtvaardigen. De vraag naar de kapitaalinvesteringen was "dom", aldus Musk vandaag op Twitter, "omdat die al beantwoord werd bij de publicatie van de kwartaalcijfers."

De uitschuivers van Musk tijdens de telefoonconferentie waren nochtans ongezien voor een bedrijfsleider. Het aandeel zakte op de beurs, waardoor Tesla enkele miljarden dollar minder waard is.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Febe Chapin

    Elon zal voor altijd de belangrijkste persoon van dit eeuw blijven, zoals Einstein vorig eeuw en Edison/ Tesla de eeuw daarvoor.