Archieffoto.
Volledig scherm
Archieffoto. © BELGA

Morgen witte woede in Brussel: “Laat mensen 30 uur per week werken zonder loonverlies”

LoonEnkele duizenden werknemers uit de socialprofitsector worden morgen in de hoofdstad verwacht voor een betoging. Ze willen dat de volgende regeringen in de sector blijven investeren. De vakbonden vragen een geleidelijke arbeidsduurvermindering naar 30 uur per week, zonder loonverlies.

177 reacties

 • Pierre Vaneylen

  3 jaar geleden
  De zorgsector is net als de ambtenarij een elite. Ze hebben geen last van weer en wind en alles wat ze meer verdienen dient door de belastingsbetaler die heel wat minder verdient opgehoest te worden.. Door de vergrijzing wegen ze nog meer door op onze belastingen. Wordt tijd dat ze zich wat bescheidener opstellen in plaats maar eisen te stellen onder het mom van "vezorgingssector".
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Laat de echte zware beroepen 30 uur werken, de andere hun 38 uur. En deze achter een bureau of die lopen te commanderen 45 uur. Dan is meteen de discussie over de zware beroepen en al of niet vroeger op pensioen gaan ook opgelost. En het kan een gunstige invloed hebben op de files. Die met die 45 uur zijn vaak ook hoger opgeleid en leven langer. Dat is dan de recup voor hun extra uren. Die met 30 uur leven minder lang en nemen dan al wat van het pensioen op dat ze anders nooit krijgen.
 • Luc Moortgat

  3 jaar geleden
  Ons onomkeerbaar sociaal systeem kan zulke grappen niet veroorloven. Zonde van het belastingsgeld.
 • jan geens

  3 jaar geleden
  @Eva Weymeis. Soms doet een reactie je dingen anders zien . Je hebt gelijk . Hierover moet het gaan !
 • Rene Van houdt

  3 jaar geleden
  Hier onder lees je dat het niet haalbaar is om de de gewone burger 30 uren-week te werken, wat is wel haalbaar een politiekers loon van om en bij de 6000 tot 12.000 euro, drie à vier jobs doen als politieker , hebben die dan zo weinig te doen dat ze drie maal kunnen ontvangen op 12 uur, of slapen zij niet of mag dat tijdens het werk!!!!! ik in ieder geval mag dat niet. Dan word ik ontslagen. Maar ja de gewone werkman moet het niet te gemakkelijk krijgen, dat kunnen we niet goedkeuren.