Filip Rylant van mobiliteitsorganisatie Traxio legt uit waarop je moet letten als je een wagen overkoopt van familie.
Volledig scherm
PREMIUM
Filip Rylant van mobiliteitsorganisatie Traxio legt uit waarop je moet letten als je een wagen overkoopt van familie. © Getty Images / rv

Moet je naar de keuring en heb je een nieuwe nummerplaat nodig als je de auto van een familielid overkoopt? Expert zet de regels op een rij

Er zijn verschillende scenario’s waarbij een wagen naar een familielid gaat. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij een verkoop van ouder naar kind (en omgekeerd), een scheiding of een overlijden? We vroegen het aan Filip Rylant, woordvoerder van mobiliteitsfederatie Traxio: “Als een wagen op de verkeerde persoon inschreven blijft staan, kan dat ernstige gevolgen hebben.”

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Garantie op een tweedehandswagen, hoe zit dat precies? “‘Gekeurd voor verkoop’ geeft geen enkele indicatie over staat van de auto”
  PREMIUM

  Garantie op een tweede­hands­wa­gen, hoe zit dat precies? “‘Gekeurd voor verkoop’ geeft geen enkele indicatie over staat van de auto”

  Nu nieuwe auto’s almaar duurder worden en de wachttijden verder oplopen, kopen Belgen steeds vaker een tweedehandswagen. Maar kan je wel met gerust hart vertrouwen op de kwaliteit van zo’n occasie? En wat als je problemen krijgt achteraf? Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn vertelt wat je moet weten over de garantie op een tweedehandswagen.
 1. De Croo: “Logisch dat we steunmaatregelen voor energie gaan afbouwen”
  207

  De Croo: “Logisch dat we steunmaat­re­ge­len voor energie gaan afbouwen”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft in ‘VTM NIEUWS’ gezegd dat de steunmaatregelen voor energie, zoals het sociaal tarief, in de komende weken afgebouwd zullen worden. “Door de genomen steunmaatregelen gaan we de komende weken zien dat de voorschotfacturen naar beneden zullen gaan. En als we zien dat de crisis aan het minderen is, dan is het ook logisch dat we die steunmaatregelen zullen afbouwen, zoals we dat met corona ook hebben gedaan.”