Google Street View
Volledig scherm
© Google Street View

Modeketen New Look vraagt faillissement aan voor Belgische winkels, 110 banen bedreigd

De directie van de Britse modeketen New Look heeft het faillissement aangevraagd van de zes Belgische winkels. Er zijn 110 banen bedreigd, zeggen de christelijke en de socialistische vakbond. Het personeel heeft beslist om het werk neer te leggen.

11 reacties

 • Jan Tielens

  3 jaar geleden
  België is qua loonnorm te duur. Vakbonden houden dit in stand door telkens te staken. In NL en DE is er minder sociale onrust en draait de economie stukken beter omdat er minder inmenging is door de bende van de vakbond. Hoog tijd om ons sociaal systeem te aligneren met dat van onze betere buurlanden.
 • victor vandesande

  3 jaar geleden
  Er zijn immers veel te veel kledingwinkel op 100 m winkelstraat staan er een stuk of 20 zpnder grote ketens als C &A en andere gerekend. Er gaan er nog verdwijnen
 • Verona Veloso

  3 jaar geleden
  In dit gevaal blijft de aandeelhouder wel bestaan in Engeland en andere (winstgevend) landen maar beslist in België zijn deuren te sleuten en zijn werknemers int zak zetten met een faillissement terwijl er nog genoeg geld is om iedereen uit te betalen. Eerst moet je weten over wat je het hebt
 • Fons Casteels

  3 jaar geleden
  De wet Renault omzeilen? Komaan zeg. Als de aandeelhouders de wet Renault zouden toepassen, dan betalen ze de ontslagvergoedingen en krijgen ze daarna alles wat nog overblijft. Bij een faillissement zijn de aandeelhouders alles kwijt. Letterlijk: ook het geld dat ze erin hadden gestoken. Conclusie: als ze de boeken neerleggen, dat is dat bedrijf inderdaad niet meer te redden.
 • Yvan Lissens

  3 jaar geleden
  En weer omzeilt men de wet Renault, wat is een wet als er blijkbaar niemand zich aan houdt?

Geld