De grote operatoren rekenen 10 cent aan per megabyte die je buiten je bundel verbruikt.
Volledig scherm
De grote operatoren rekenen 10 cent aan per megabyte die je buiten je bundel verbruikt. © Getty Images

Mobiele data opgesoupeerd? Zo vermijd je een gepeperde rekening nadat je datalimiet is overschreden

MijnTelcoWie gsm-abonnementen vergelijkt, doet dat doorgaans op basis van de kosten voor bellen, sms’en en mobiele data. Zeker voor mobiel internet bestaan er grote verschillen tussen de operatoren. Maar welke operator komt het meest voordelig uit de bus als je jouw maandelijkse datalimiet hebt overschreden? Mijntelco.be bezorgt een overzicht.

 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Tweede bank verhoogt de rente op het spaarboekje: de spaarrente gaat van 0,09% naar 0,30%
  Spaargids.be

  Tweede bank verhoogt de rente op het spaarboek­je: de spaarrente gaat van 0,09% naar 0,30%

  Het spaarboekje blijft populair, ook al zorgt de stijgende inflatie ervoor dat je koopkracht in werkelijkheid afneemt. Wie goed vergelijkt, vindt op de markt wel nog spaarrekeningen met een hoger rendement dan het wettelijke minimum van 0,11%. Zo trekt de online bank MeDirect de rente op haar ME3-rekening van 0,09% netto naar 0,30% netto op. Het gaat om nagenoeg de hoogste rente op de Belgische spaarmarkt voor wie zijn geld tussen drie maanden en een jaar kan missen. Spaargids.be legt uit hoe de vork in de steel zit.