Minister Van Der Straeten wil in heel Europa gasprijzen bevriezen om factuur te drukken

Nu de gasprijzen door het dak gaan, moet er een derde ‘oorlog’-steunpakket komen om de factuur te drukken. Lees: de btw op gas verlagen naar 6% en het sociaal tarief verlengen. Dat is althans het voorstel van Energieminister Tinne Van Der Straeten (Groen). Op de Europese top morgen zal ze pleiten om de energieprijzen te bevriezen. Is het een optie om de kernuitstap uit te stellen? “Het is een nieuwe wereld. Er is oorlog op het Europese continent. Maar we moeten het hoofd koel houden. Op 18 maart zal de federale regering een beslissing nemen”, zegt ze bij VTM Nieuws.

253 reacties

 • Paul Philippaerts

  1 jaar geleden
  Gek vorig jaar zijn de energieprijzen enorm gezakt. Het verbruik was zogezegd heel laag. Nu is het verbruik nog lager. En niet alleen het russisch gas is zogezegd duurder maar alle energieleveranciers profiteren onmiddellijk mee en zelf en stok hout veel duurder te maken. Die prijzen zijn pure manipulatie. In de us stijgen de prijzen van erergie niet. Het wordt wel de hoogste tijd dat zonnecellen aangemoedigd worden inplaats van de mensen die er plaatsen poot uit te trekken.
 • Geert Tamsyn

  1 jaar geleden
  Rita vdbergh, de vervuiling in Hoboken wordt niet veroorzaakt door de recyclagetak van Umicore, maar door de loodproductie uit looderts. Meer recyclage is de beste manier om dat tegen te gaan.
 • gina duribreux

  1 jaar geleden
  deze moet aftreden al wat we hebben bekomen met deze is heel hoge prijzen en liever vandaag dan morgen onbekwaam en bemoeizuchtig als de bevolking maar armoede ken door haar de middenklasse doen bloeden bedankt groen en 2024 hopelijk geen 5% zo we eindelijk van die bende zakkenvullers in naam van natuur verdwenen schaamteloos weg moeten ze dat alles terug betaalbaar wordt
 • Danny Buyse

  1 jaar geleden
  We hoeven niet afhankelijk te zijn van Rusland i.v.m. uranium. Genoeg landen die dat kunnen leveren zoals de VS, Canada, Australië, Niger, Kazachstan, Oezbekistan en ja zelfs Oekraïne. Misschien is thorium de vervanger voor uranium.
 • rita vdbergh

  1 jaar geleden
  Geert Tamsyn ga maar eens wat dichterbij kijken in Hoboken bij Umicore welke milieuverontreiniging recyclage met zich meebrengt. De Westerse maatschappij moet dringend hun voetafdruk verkleinen, we zijn verslaafd aan gratis en goedkoop en luxe volgens mij is dat de grootste verspilling van grondstoffen en energie. Maar het is juist Groen is roepen goedkoop moet blijven nee MINDER is de enige oplossing, Alle rommel uit China waar invoerders 200 procent en meer winst opmaken zwaar belasten.