De juiste verzekering voor je tweedehandsauto: kies je voor een full omnium, mini-omnium of BA?
Volledig scherm
De juiste verzekering voor je tweedehandsauto: kies je voor een full omnium, mini-omnium of BA? © Getty Images

Mini-omnium is een derde goedkoper dan full omnium: maar voor welke formule ga je bij een tweedehandsauto?

IndependerNiet alleen bij een splinternieuwe auto is een omniumverzekering een must. Ook als je een tweedehandswagen koopt, zorgt een omnium voor de nodige gemoedsrust. Maar ga je dan voor een full omnium of voor een ‘kleine’ variant? Independer.be overloopt de mogelijkheden en geeft advies.

  1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
  2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
    Livios

    Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

    Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
  3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
    Mijntelco

    Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

    Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
  1. Ook de weg kwijt tussen de vele variabele energietarieven? Gebrek aan transparantie op de gas- en elektriciteitsmarkt blijft aanhouden
    Mijnenergie

    Ook de weg kwijt tussen de vele variabele energieta­rie­ven? Gebrek aan transparan­tie op de gas- en elektrici­teits­markt blijft aanhouden

    Wie vandaag een nieuw energiecontract afsluit, vindt enkel bij Luminus een vaste tariefformule. Alle andere energieleveranciers bieden uitsluitend variabele tarieven. Ze hanteren daarbij een veelvoud aan formules. Dat leidt volgens energieregulator CREG tot een gebrek aan transparantie op de energiemarkten. De CREG pleitte daarom enkele maanden geleden voor een vereenvoudiging van de variabele tarieven vanaf 1 januari. In de praktijk blijkt daar vooralsnog weinig van in huis te komen, zo stelt Mijnenergie.be vast.
  2. Liberalen verzetten zich tegen voorstel PS om impasse bij Delhaize te doorbreken

    Liberalen verzetten zich tegen voorstel PS om impasse bij Delhaize te doorbreken

    Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert verzet zich tegen het voorstel van coalitiepartner PS om de impasse bij Delhaize te doorbreken. De Franstalige socialisten willen een wetswijziging doorvoeren die er voor zou zorgen dat de zelfstandige Delhaizes één bedrijfseenheid blijven, zodat vakbondsvertegenwoordiging er mogelijk blijft. Volgens Lachaert is het echter niet aan het parlement om het sociaal conflict bij de supermarktketen te beslechten en beschermt het voorstel eerder de vakbond dan de werknemers.