Ronny Strobbe voelt zich in zijn sas tussen de kabouters van Plopsaland De Panne.
Volledig scherm
PREMIUM
Ronny Strobbe voelt zich in zijn sas tussen de kabouters van Plopsaland De Panne. © Steven Richardson

Militair op rust klust bij in Plopsaland De Panne en verdient 3.100 euro netto: “Hoe meer centen, hoe meer kopzorgen”

ZOVEEL VERDIEN IK.Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Ronny Strobbe (68) werkt in het hoogseizoen als medewerker operations in Plopsaland De Panne. Van inkomtickets controleren tot attracties bedienen: de ex-militair is een echt manusje-van-alles. Van zijn pensioen tot de bijverdienste bij Plopsaland: hier toont hij gedetailleerd zijn rekeningen. “In het najaar werk ik traditiegetrouw niet. Dan ga ik op reis. Een mens moet soms ook z’n centen kunnen opdoen, hé”

 1. PROMOJAGERS SUPERTIP. Goedkope beddenlakens in fleece bij Lidl: “Alsof je in een grote knuffel slaapt”
  5

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Goedkope beddenla­kens in fleece bij Lidl: “Alsof je in een grote knuffel slaapt”

  De winter is er bijna, dus het is tijd voor fleece! De lichte katoenen lakens die fris aanvoelen in de zomer worden aan de kant geschoven en het is tijd voor fleecedekentjes. Supermarktketen Lidl ziet ook de grote nood aan warmte en komt dit jaar terug met zijn fleecepromoties. Maar opgelet, want je moet er heel snel bij zijn. De leden van Promojagers België - die de strafste acties met elkaar delen - maken van het fleece-assortiment in Lidl hun nieuwe supertip voor deze week.
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Jan (51) verruilde zijn job als grafisch vormgever voor een eigen ijssalon: “Mijn omzetcijfer is recht evenredig met het aantal uren zonneschijn”
  PREMIUM

  Jan (51) verruilde zijn job als grafisch vormgever voor een eigen ijssalon: “Mijn omzetcij­fer is recht evenredig met het aantal uren zonne­schijn”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag is Jan Vandewiele (51) aan de beurt. Hij werkte zestien jaar als grafisch vormgever voor vooraanstaande klanten in de mode- en kunstwereld. In het midden van zijn midlifecrisis koos hij — in plaats van een sportwagen te kopen — om een cursus te volgen aan de Gelato University in Bologna. Zonder horeca-ervaring stampte hij vijf jaar geleden Cremerie Germaine uit de grond in de Koekenstad: een hotspot met gelato om bij weg te smelten. “Ik moet er flink wat verkopen om uit de kosten te komen.”