Ronny Strobbe voelt zich in zijn sas tussen de kabouters van Plopsaland De Panne.
Volledig scherm
PREMIUM
Ronny Strobbe voelt zich in zijn sas tussen de kabouters van Plopsaland De Panne. © Steven Richardson

Militair op rust klust bij in Plopsaland De Panne en verdient 3.100 euro netto: “Hoe meer centen, hoe meer kopzorgen”

ZOVEEL VERDIEN IK.Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Ronny Strobbe (68) werkt in het hoogseizoen als medewerker operations in Plopsaland De Panne. Van inkomtickets controleren tot attracties bedienen: de ex-militair is een echt manusje-van-alles. Van zijn pensioen tot de bijverdienste bij Plopsaland: hier toont hij gedetailleerd zijn rekeningen. “In het najaar werk ik traditiegetrouw niet. Dan ga ik op reis. Een mens moet soms ook z’n centen kunnen opdoen, hé”

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Jan (51) verruilde zijn job als grafisch vormgever voor een eigen ijssalon: “Mijn omzetcijfer is recht evenredig met het aantal uren zonneschijn”
  PREMIUM

  Jan (51) verruilde zijn job als grafisch vormgever voor een eigen ijssalon: “Mijn omzetcij­fer is recht evenredig met het aantal uren zonne­schijn”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag is Jan Vandewiele (51) aan de beurt. Hij werkte zestien jaar als grafisch vormgever voor vooraanstaande klanten in de mode- en kunstwereld. In het midden van zijn midlifecrisis koos hij — in plaats van een sportwagen te kopen — om een cursus te volgen aan de Gelato University in Bologna. Zonder horeca-ervaring stampte hij vijf jaar geleden Cremerie Germaine uit de grond in de Koekenstad: een hotspot met gelato om bij weg te smelten. “Ik moet er flink wat verkopen om uit de kosten te komen.”

Geld