Roger en Vera met hun zoon Bart.
Volledig scherm
PREMIUM
Roger en Vera met hun zoon Bart. © Steven Richardson

“Mijn man krijgt 16 euro invaliditeitsuitkering per jaar. Daarvan gaat nog 4 euro naar de overheid”: Vera en Roger (beiden 76) vertellen hoe ze rondkomen

Met een nier- en een hartpatiënt in huis knabbelen de medische kosten zwaar aan het bescheiden pensioen van Vera en Roger. Gelukkig voelt zoon Bart zich nog opperbest in Hotel Mama. Als gezinshoofd zorgt hij voor wat extra financiële ademruimte. Samen heeft het gezin een netto-inkomen van 3.400 euro. “Geld mag rollen, maar kerstcadeautjes kopen voor de hele familie, daar zijn we mee gestopt.”

  1. Door rugproblemen moet Tamara (35) leven van een uitkering van 1.100 euro: "Maar ik denk er niet aan mijn dieren weg te doen”
    PREMIUM

    Door rugproble­men moet Tamara (35) leven van een uitkering van 1.100 euro: "Maar ik denk er niet aan mijn dieren weg te doen”

    Begin dit jaar kocht ze haar eigen huis, maar het grootste deel van Tamara’s budget gaat niet naar haar woonlening. Wél naar haar 26 katten. “Aan voeding, kattenbakvulling en de dierenarts spendeer ik maandelijks toch een 800 euro”, zegt ze. “Omdat ik wegens rugproblemen even niet kan werken, gaat al mijn spaargeld daar momenteel naartoe. Maar ik denk er niet aan om mijn dieren weg te doen. Dan eet ik zelf nog liever een boterham minder.”

Geld