Wanneer moet ik de dekking van mijn wagen herbekijken?
Volledig scherm
Wanneer moet ik de dekking van mijn wagen herbekijken? © ThinkStock

Mijn auto is niet meer nieuw: vanaf wanneer moet ik mijn verzekering herbekijken?

IndependerWie een autoverzekering zoekt, heeft tal van mogelijkheden. Niet alleen de onderlinge prijzen verschillen sterk, ook de geboden dekking. En laat net dat belangrijk zijn bij eventuele schade of diefstal. Toch is het niet altijd aangewezen om de meest complete of duurste verzekering te nemen. Independer.be legt hoe je de juiste dekking voor je auto kiest. 

 1. Europese Commissie denkt aan prijsplafond voor gas in elektriciteitssector

  Europese Commissie denkt aan prijspla­fond voor gas in elektrici­teits­sec­tor

  De Europese Commissie heeft een nota opgesteld waarin ze verschillende pistes overloopt die al tijdens de komende winter de energieprijzen moeten drukken. Die nota moet de discussie voeden van de Europese ministers van Energie, die morgen in Brussel bijeenkomen. De Commissie blijkt nog steeds terughoudend over een algemeen gasprijsplafond - waar België en veertien andere lidstaten nochtans nadrukkelijk om vragen - en blijft voor een plafond op enkel Russisch gas pleiten.
 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Tweede bank verhoogt de rente op het spaarboekje: de spaarrente gaat van 0,09% naar 0,30%
  Spaargids.be

  Tweede bank verhoogt de rente op het spaarboek­je: de spaarrente gaat van 0,09% naar 0,30%

  Het spaarboekje blijft populair, ook al zorgt de stijgende inflatie ervoor dat je koopkracht in werkelijkheid afneemt. Wie goed vergelijkt, vindt op de markt wel nog spaarrekeningen met een hoger rendement dan het wettelijke minimum van 0,11%. Zo trekt de online bank MeDirect de rente op haar ME3-rekening van 0,09% netto naar 0,30% netto op. Het gaat om nagenoeg de hoogste rente op de Belgische spaarmarkt voor wie zijn geld tussen drie maanden en een jaar kan missen. Spaargids.be legt uit hoe de vork in de steel zit.
 3. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.