Onze geldexpert Pascal Paepen legt uit hoe je kunt beleggen met je wisselgeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze geldexpert Pascal Paepen legt uit hoe je kunt beleggen met je wisselgeld. © Getty Images/ rv

“Met kleine bedragen, maar wel met regelmaat en over een lange periode, kan je een mooi kapitaaltje bij elkaar sparen”: zo beleg je zelfs met wisselgeld

Over beleggen bestaan nogal wat misverstanden. Een populaire mening is dat beleggen enkel voor ‘de rijken’ zou zijn. “Daar is niets van aan”, zegt onze geldexpert Pascal Paepen. “Ikzelf ben als tiener beginnen te beleggen met mijn zakgeld. Ondertussen zijn de financiële markten dankzij de technologische ontwikkelingen nog meer gedemocratiseerd.” Allemaal goed en wel. Maar beleggen met wisselgeld, hoe begin je daaraan?

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Onze geldexpert beantwoordt 10 vragen van beginnende beleggers: “Je mag niet beleggen voor je (klein)kind, maar er is een andere manier”
  PREMIUM

  Onze geldexpert beant­woordt 10 vragen van beginnende beleggers: “Je mag niet beleggen voor je (klein)kind, maar er is een andere manier”

  Heel wat mensen overwegen hun eerste stappen op de beurs maar weten niet goed hoe eraan te beginnen. Wat zijn de veiligste keuzes? Kan je ook beleggen voor je kleinkinderen? Is beleggen niet erg moeilijk en hoe vind je de nodige informatie? Onze geldexpert Pascal Paepen krijgt heel wat vragen van zijn cursisten, en koos er voor ons de tien meest gestelde vragen uit. “Om goed te beleggen hoef je geen doctorstitel te hebben of continu bezig te zijn met je effectenportefeuille.”
 3. Onze geldexpert analyseert beleggingsbots en geeft advies: “Mijd alle aanbieders die beweren dat ze je gegarandeerd veel opleveren”
  PREMIUM

  Onze geldexpert analyseert beleggings­bots en geeft advies: “Mijd alle aanbieders die beweren dat ze je gegaran­deerd veel opleveren”

  Almaar meer taken worden overgenomen door robots. Waarom zouden die dan ook niet kunnen beleggen? Men spreekt dan over ‘bots’ die automatisch koop- en verkooporders uitvoeren in alle financiële instrumenten, van aandelen tot bitcoin. Zijn die bots een goed idee? We vragen het aan onze geldexpert Pascal Paepen die de voordelen afweegt tegenover de nadelen. “Een model dat alle andere beleggingssystemen verslaat? Dat is de natte droom van elke belegger, maar zoiets zal nooit bestaan.”