Shell levert een zogeheten “Lets mengsel”, dat voor maximaal 49,99 procent uit Russische olie bestaat. In dat geval is de olie volgens de energiereus niet meer van Russische oorsprong.
Volledig scherm
Shell levert een zogeheten “Lets mengsel”, dat voor maximaal 49,99 procent uit Russische olie bestaat. In dat geval is de olie volgens de energiereus niet meer van Russische oorsprong. © Shutterstock / Alex Stemmers

Met dit trucje omzeilt Shell zijn belofte om te stoppen met Russische olie

Shell is ondanks beloftes te stoppen met de inkoop van Russische olie daar helemaal niet mee gestopt. Dat schrijft Bloomberg-columnist Javier Blas. Volgens de energiespecialist levert Shell een zogeheten “Lets mengsel”, dat voor maximaal 49,99 procent uit Russische olie bestaat. In dat geval is de olie volgens Shell niet meer van Russische oorsprong. Wat Shell doet is niet verboden, maar het bedrijf zei eerder volledig te stoppen met Russische olie.

15 reacties

 • koen claeys

  1 maand geleden
  als het om groot geld gaat zijn er geen scrupules. Altijd maar een uitleg en ondertussen verder doen met het geld uit onze zakken te stelen.
 • Jo Nijs

  1 maand geleden
  Volgens mij doen ze dat allemaal , niet alleen Shell
 • Wim Offermans

  1 maand geleden
  Shell, jullie hebben mij bedrogen, belogen en mij proberen zand in de ogen te strooien! Was dat Boris (UK) zijn idee?
 • wim Goossens

  1 maand geleden
  Dames, Heren, voor alle duidelijkheid : Shell is een Brits-Nederlands concern en niet Amerikaans ...
 • Eric Roeloffzen

  1 maand geleden
  Daarom is Nederland groot geworden, gewoon koppie gebruiken. Niet klagen en zagen, maar God om kracht en hulp vragen.
 1. Hevige onweersbuien na droogte slecht voor je tuin: dit is het nut van een regenwaterput
  Livios

  Hevige onweersbui­en na droogte slecht voor je tuin: dit is het nut van een regenwater­put

  Er hangen hevige regenbuien boven ons hoofd. Goed voor de planten, zou je denken, maar te veel water kan toch opnieuw problemen opleveren. Bij een plotse, felle onweersbui heeft de opgedroogde grond moeite om al dat water in één keer te slikken. Gelukkig kan je dak het wel opvangen, en daarom is een regenwaterput geen overbodige luxe. Niet alleen je tuin, maar ook je portefeuille heeft er bovendien baat bij. Bouwsite Livios rekende uit hoe lang het duurt voor je de investering hebt terugverdiend.

Geld