Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Meldingen van phishing bijna verdubbeld tot 280.000 per maand

Het aantal meldingen van phishing - online oplichting via valse e-mails, websites of berichten - blijft sterk toenemen. In de maand mei kwamen via verdacht@safeonweb.be 282.392 meldingen binnen, bijna een verdubbeling tegenover de 149.000 van mei 2019.

6 reacties

 • jean pierre maes

  2 jaar geleden
  Ik heb de indruk dat CCB netjes het aantal ontvangen berichtjes telt maar er verder niets mee doet.
 • J. VAN SCHUERBEECK

  2 jaar geleden
  Gratis waardebon bij Delhaize, Colruyt zelfs tot 500 euro, enz. Als men een beetje nadenkt weet je toch dat dit niet kan. Dergelijke mails vliegen er bij mij direct uit. Simpel, toch ?
 • Patrick Marinus

  2 jaar geleden
  Op de meeste bekende 2de handssite is phishing ook schering en inslag. Oplichters bieden gratis iPhones of Playstations en dergelijke aan. Ze zijn er enkel op uit om je bankrekening leeg te kopen op Bol.com ed. Een weggever is dat je ze moet contacteren via WhatsApp omdat dat niet te traceren is. Voor deze advertenties geldt: als het te mooi is om waar te zijn, is het dan in 99% van de gevallen ook niet.
 • jan geens

  2 jaar geleden
  Ze zouden beter nog maar eens een poging doen om er iets tegen te doen . Wat ben je daar nu mee ... melding maken en dan NIKS .
 • Georges Vande Velde

  2 jaar geleden
  En wat doet de overheid ? Zoals gewoonlijk bijna niets,de burger moet het zoals gewoonlijk zelf zien op te lossen samen met de banken.
 1. PROMOJAGERS SUPERTIP. Hier krijg je grote kortingen op producten die bijna vervallen: “Parelhoen gekocht voor 0,50 euro in plaats van 12,5 euro”
  14

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Hier krijg je grote kortingen op producten die bijna vervallen: “Parelhoen gekocht voor 0,50 euro in plaats van 12,5 euro”

  Heel wat supermarkten trekken de kaart van zero waste. Ze geven stevige kortingen op producten die bijna vervallen om zo weinig mogelijk verloren te laten gaan. Daardoor kan je indrukwekkende koopjes doen. “Het onderwerp is deze week zeer populair in onze community", vertelt Gunther Devisch, beheerder van Promojagers België. Zo kwamen er honderden reacties op een post van Sam die vertelde hoe hij bij Lidl parelhoen kocht voor 0,50 euro in plaats van 12,50 euro.
 2. Federale politie: “Cybercriminaliteit neemt toe aan steeds sneller tempo”

  Federale politie: “Cybercri­mi­na­li­teit neemt toe aan steeds sneller tempo”

  Al enkele jaren zien de politiediensten een verschuiving van offline naar online criminaliteit. Die verschuiving zette zich ook vorig jaar door, maar was in 2019 meer uitgesproken dan ooit. Het aantal gevallen van informaticacriminaliteit steeg vorig jaar met bijna een derde, blijkt vandaag uit de criminaliteitsstatistieken van de federale politie voor 2019. Het totale aantal geregistreerde feiten blijft wel stabiel in vergelijking met 2018, maar diefstal en afpersing kennen wel een lichte daling.