Geldexperte Véronique Goossens.
Volledig scherm
PREMIUM
Geldexperte Véronique Goossens. © ThinkStock

“Meer dan 200.000 woningen of bouwkavels in Vlaanderen liggen in overstromingsgevoelig gebied”: hoe kan je je huis het best verzekeren tegen natuurrampen?

Door de klimaatverandering zullen extreme weersomstandigheden veel vaker voorkomen: van overstromingen, aardbevingen tot grondverzakkingen. Daarom is het goed om je af te vragen of je voldoende verzekerd bent. Onze geldexperte Véronique Goossens geeft advies: wat doe je in geval van schade? En wat krijg je vergoed? “Onvermijdelijk zullen verzekeraars hun tarieven en terugbetalingen willen aanpassen in lijn met de bittere klimaatrealiteit.”

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.

Geld