Geldexperte Véronique Goossens.
Volledig scherm
PREMIUM
Geldexperte Véronique Goossens. © ThinkStock

“Meer dan 200.000 woningen of bouwkavels in Vlaanderen liggen in overstromingsgevoelig gebied”: hoe kan je je huis het best verzekeren tegen natuurrampen?

Door de klimaatverandering zullen extreme weersomstandigheden veel vaker voorkomen: van overstromingen, aardbevingen tot grondverzakkingen. Daarom is het goed om je af te vragen of je voldoende verzekerd bent. Onze geldexperte Véronique Goossens geeft advies: wat doe je in geval van schade? En wat krijg je vergoed? “Onvermijdelijk zullen verzekeraars hun tarieven en terugbetalingen willen aanpassen in lijn met de bittere klimaatrealiteit.”

 1. “Mensen gaan er te vaak vanuit dat met een brandverzekering de inboedel ook is verzekerd.” Onze geldexpert geeft advies
  PREMIUM

  “Mensen gaan er te vaak vanuit dat met een brandverze­ke­ring de inboedel ook is verzekerd.” Onze geldexpert geeft advies

  Een leven mag dan al zoveel waardevoller zijn dan bezittingen, de materiële en financiële schade bij wateroverlast of brand leidt voor heel wat gezinnen ongetwijfeld ook tot kopzorgen. Een goede verzekering zorgt dan voor gemoedsrust. Een inboedelverzekering, bijvoorbeeld. Maar die heeft niet iedereen. De huisraad blijkt vaak niet of onderverzekerd. Onze geldexpert Pascal Paepen legt uit hoe je je wapent tegen een verlies aan inboedel door overstroming, maar ook brand en/of inbraak.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.

Geld