McDonald's wil de komende vijf jaar 40 nieuwe restaurants in België en 2.000 nieuwe banen creëren

ANP XTRA
McDonald's wil tegen 2023 in België 2.000 nieuwe arbeidsplaatsen creëren. De restaurantketen telt vandaag 80 restaurants in België en wil er de komende vijf jaar 40 nieuwe bouwen. Dat heeft de topman van McDonald's België, Stephan De Brouwer, vandaag bekendgemaakt, daags voor de veertigste verjaardag van McDonald's in België. Waar de nieuwe restaurants precies komen wil De Brouwer nog niet kwijt, maar het zal "over heel België zijn".

Een nieuw restaurant vergt een investering van gemiddeld zowat 4 miljoen euro. "Telkens we een nieuw restaurant openen is dat goed voor minstens 40 nieuwe banen", zegt De Brouwer. De topman benadrukt dat het bovendien gaat om banen waarvoor laaggeschoolden in aanmerking komen, die elders uit de boot vallen. Meer dan de helft van de werknemers is jonger dan 25 jaar en voor velen is het de eerste werkervaring. 

Vorig jaar kwamen er bij McDonald's in België al 524 nieuwe banen bij, tot 4.493. De laatste tien jaar is McDonald's in ons land continu gegroeid, van 57 restaurants in 2007 tot 80 in 2017, en de onderneming wil die groei voortzetten. De komst van concurrenten als Burger King verandert daar volgens De Brouwer niets aan. "Er is duidelijk plaats voor beide. Wij hebben de juiste formule gevonden om te beantwoorden aan de behoeften van de consument."

De restaurants van McDonald's in België zijn vandaag in handen van 24 franchisenemers. Daarvan komen er dit jaar minstens twee nieuwe bij. De restaurantketen en zijn franchisenemers engageren zich ook om de hoeveelheid zwerfvuil in de buurt van de restaurants met een vijfde te verminderen. Ze gaan daarvoor de omgeving van de restaurants opruimen, de teams en klanten sensibiliseren, en samenwerken met de gemeenten.

Morgen is het precies veertig jaar geleden dat de eerste McDonald's in België de deuren opende, op het Beursplein in Brussel. 

Stephan De Brouwer.
BELGA Stephan De Brouwer.31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Saelens Nico

  niet dat ik er vaak kom, maar de milkshakes en de fishburgers en de frietjes ; beter alleszins dan de quick !

 • raf peeters

  Al zetten ze er 100 bij ,gaan eten nooit ,in Duitsland is bij een onderzoek gebleken dat er in de voeding honger verwekkende stoffen zijn verwerkt om steeds meer van deze ,sorry voor de uitdrukking ,rotzooi, te eten ,gezond is het in 't geheel niet ,men moest het eigenlijk voor de volksgezondheid verbieden.

 • Max Denduiner

  Wat een zever allemaal!!! Job is job.. ze verdienen €1400 per maand voor 32u per week...

 • Peter Heyvaert

  Weer veel frituren en broodjeszaken die hun clienteel zien verdwijnen met sluiting tot gevolg !!!! Wat met deze jobs ?

 • FRANK WILLEMS

  2000 personeelsleden bij op 40 vestegingen = aan 50 mensen per MacDonald .... Wat gaat je een fantastische service krijgen.