Mark Zuckerberg zoekt m/v om meer dan 10 miljard dollar van zijn stichting te beheren

Mark Zuckerberg met zijn vrouw Priscilla Chan, die zijn liefdadigheidsinitiatief aanstuurt.
REUTERS Mark Zuckerberg met zijn vrouw Priscilla Chan, die zijn liefdadigheidsinitiatief aanstuurt.
Facebookbaas Mark Zuckerberg is op zoek naar een 'chief investment officer' die meer dan 10 miljard dollar kan beheren van het Chan Zuckerberg Initiative, zijn stichting voor het goede doel.

Zuckerberg staat samen met zijn vrouw Priscilla Chan aan het hoofd van de organisatie. Bij de geboorte van hun eerste dochter Max in 2015 beloofden Zuckerberg en Chan in een open brief op Facebook dat ze 99 procent van hun vermogen zouden afstaan. De missie van het Chan Zuckerberg Initiative is "het potentieel van de mensheid vooruit helpen en gelijkheid promoten". De stichting wil door technologie en wetenschap de wereld verbeteren, strijden tegen ziektes en de kwaliteit van het onderwijs beter maken. 

Portefeuille

In de organisatie, die wordt aangestuurd door Chan, zit enorm veel geld van de Facebook-oprichter. In totaal zou het volgens Bloomberg gaan om ongeveer 63 miljard dollar. Van de nieuwe CIO wordt verwacht dat hij een team opbouwt dat toezicht houdt op een portefeuille van meer dan 10 miljard dollar.

De plaats van tewerkstelling is New York. De zoektocht gebeurt door een recruteringsbureau en Zuckerberg krijgt ook hulp van David Swensen, een voormalige CIO van Yale University die het investeringscomité zal voorzitten.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerard Braeckmans

  Ik ben de geknipte man daarvoor. Betrouwbaar, goed karakter, vredelievend, en niet in geld geïnteresseerd.

 • guy perain

  Ik wil ook wel eens proberen maar...als het mislukt hé, sta ik niet in voor de gevolgen!!

 • Tony Vanheste

  Geen probleem Mark. Voor 1% ben ik uw kandidaat

 • Shakira moessa

  Ik ben kandidaat hoor !