(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Photo News

Loonoverleg zit in het slop: vakbonden kondigen nationale staking aan op 13 februari

Het overleg tussen vakbonden en werkgevers binnen de Groep van 10 zit in het slop. De bonden pikken de “magere loonmarge” en “starre houding” van de werkgevers niet en gaan over tot actie. Op woensdag 13 februari organiseren ACV, ABVV en ACLVB een nationale staking in alle sectoren. “De voorbije jaren waren er niets dan hoeraberichten over de economie, maar dat vertaalt zich niet in hogere lonen en al zeker niet in hogere minimumlonen”, hekelen de vakbonden in een persbericht.

95 reacties

 • Frank van Haeren

  2 jaar geleden
  Vakbond opgezegd, staken is het enige dat ze doen. Voor mij ist genoeg geweest.
 • jaak baens

  2 jaar geleden
  Hoe durft demir zich vertegenwoordigger van het volk te noemen?van hun eigen zakken ja dat ze ook maar inleveren en belastingen betalen en stoppen met belachelijke maandloon en uittredingsvergoeding dan is er geld genoeg
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  In de jaren '80 ging het slecht. En toen waren er 1,2 miljoen werklozen. Die betaalden het gelag. Maar ook toen bleef de export stijgen. Die crisis was heftiger en korter. De rente was toen hoger dan de inflatie en de huizenprijzen daalden. Waardoor de koopkracht steeg en de crisis snel oploste. Nu is de inflatie hoger dan de rente en swingen de vastgoedprijzen de pan uit. Waardoor de koopkracht daalt en de crisis blijft voort duren.
 • Ceriel Devos

  2 jaar geleden
  Het is ondertussen duidelijk dat een namiddag staken helemaal niks zal opbrengen. Je moet de roofbedrijven en hun graaiende ondernemers snijden waar het pijn doet, in hun beurs. Leg eens een week die rotzakken plat, blokkeer eens de Antwerpse ring voor een week. Plunder eens een bedrijf zoals de werkgevers de overheid plunderen en kaalplukken.
 • DIRK VAN DE WEYER

  2 jaar geleden
  ach ,gelukkig merk ik dat de volgende generatie inziet dat een vakbond méér dan nodig is....samen bereikt men meer dan "cavalier seul"…...w.w.z. vandaag ben je de dikste vriend,morgen lig je in de vuilbak
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"

Geld