Ruim 800.000 loontrekkenden krijgen er begin januari wellicht dik 10 procent loon bij.
Volledig scherm
PREMIUM
Ruim 800.000 loontrekkenden krijgen er begin januari wellicht dik 10 procent loon bij. © Shutterstock

Loon ruim 800.000 werknemers in januari met meer dan 10% geïndexeerd. Hoeveel komt er bij u bij, en wanneer?

De hoge inflatie van de jongste én de komende maanden zorgt voor ongezien snelle en hoge loonindexeringen. Op 1 januari krijgen ruim 800.000 werknemers er in een klap meer dan 10 procent bij, zo blijkt uit een prognose van SD Worx. Maar niet bij iedereen komt er op hetzelfde moment evenveel bij. Hoe zit het bij u? Ontdek het hier.

48 reacties

 • Pol Segers

  4 maanden geleden
  Wie nu ooit zijn ganse leven geeft gewerkt en de andere niet ze krijgen evenveel dat is ons land ziekte zijn ook werkdagen.Daar wordt er nooit iets over geschreven.
 • David Slachmuylders

  5 maanden geleden
  Ik vind het straf dat je daar dus 1 jaar of toch vrij lang op moet wachten, alsof het brood voor die groep pas volgende jaar duurder wordt. In andere sectoren gebeurd dit al tijdens het lopende jaar. Waarom toch altijd al die verschillen in CAO's..?
 • gustaaf van bever

  5 maanden geleden
  an beirlandt, Hoeveel netto schiet er van de 2% voor pensioenen over denk je? Heel weinig op een privé pensioentje. Je vergeet dat wij ook nog heffingen betalen
 • jesper stijnen

  5 maanden geleden
  Dat is toch waanzin ! Hoe gaan belgische ondernemingen dat betalen ? Gaan veel ontslagen vallen. Het is ook zeer onrechtvaardig. Er is geen budget om jonge werknemers opslag te geven omdat al het geld gelijkmatig moet verdeeld worden door de indexatie. Zo gaat het merendeel van het budget naar de oudere werknemers. Hun loon stijgt jaar na jaar door indexaties.
 • Ferdinand Nuyts

  5 maanden geleden
  Werknemers moet dringend meer betaald worden, anders kunnen wij niet meer kopen bij de zelfstandigen, en dan mogen zij hun deuren sluiten hé. Een paard zonder eten trekt ook geen kar.