Lieve Wuyts (34) en Kris Jacobs (40) uit Langdorp hebben twee dochters, Amber (6) en Lara (4).
Volledig scherm
PREMIUM
Lieve Wuyts (34) en Kris Jacobs (40) uit Langdorp hebben twee dochters, Amber (6) en Lara (4). © Steven Richardson

Lieve (34) en Kris (40) verbouwen wijn in het Hageland: “We houden er geen cent aan over, maar deze wijngaard is ons leven”

Zoveel verdien ikOnze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag komt Lieve Wuyts aan de beurt: na het plotse overlijden van haar vader besloot ze hun gezamenlijk levenswerk, - wijngaard Liemau -, verder te zetten met haar gezin. Elk jaar leveren de wijnranken die ze als klein meisje mee hielp aanplanten én volop floreren op de zuiderflanken van de Houwaartse berg een mooie oogst aan streekwijnen op. “We houden er geen cent aan over maar de wijngaard maakt ons echt gelukkig”, zegt Lieve.

  1. De coronacrisis heeft zwaar ingehakt op het landbouwbedrijf van Ann (46): “Al ons spaargeld is weg. Gelukkig was er nog onze glamping”
    PREMIUM
    Zoveel verdien ik

    De coronacri­sis heeft zwaar ingehakt op het landbouwbe­drijf van Ann (46): “Al ons spaargeld is weg. Gelukkig was er nog onze glamping”

    Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag vertelt Ann Tryssessoone hoe de coronacrisis er diep heeft ingehakt op het landbouwbedrijf dat zij runt met haar man Carlo. “Door de sterke daling van de varkensprijzen keken we op het dieptepunt van de crisis aan tegen een schuldenput van 150.000 euro”, zegt Ann. Gelukkig had het koppel met de jaren al geleerd dat je zulke tegenslagen kan opvangen door je activiteiten te diversifiëren. Hun glamping en vakantiehuisje brachten redding.