Cannabisaandelen schoten de voorbije dagen de hoogte in nadat ze veel aandacht kregen op het internetforum Reddit.
Volledig scherm
Cannabisaandelen schoten de voorbije dagen de hoogte in nadat ze veel aandacht kregen op het internetforum Reddit. © Reuters/Getty

Leger Reddit-beleggers doet waarde van cannabisaandelen ontploffen

Het leger kleine beleggers dat samenspant via Reddit heeft na de gekte rond Gamestop een nieuw doelwit: cannabisaandelen. Zo steeg de waarde van het bedrijf Tilray op enkele dagen met meer dan 150 procent. De vraag is hoelang die wietroes zal duren, want intussen lijkt de daling alweer ingezet.

3 reacties

 • Laurent Van der elst

  3 weken geleden
  Legaliseer alles of alles op doktersadvies voorschrift. Alcohol ook. De zwaarste gelegaliseerde drugs!
 • david claes

  3 weken geleden
  Deze aandelen maken een sprong omdat de regelgeving rond het gebruik van cannabis waarschijnlijk gaat versoepeld worden nu Biden de nieuwe president is. Heeft niets te maken met de Reddit groep. De banken en grote hedge funds die jonge bedrijven de grond in boren willen de Reddit groep verbieden. Op die manier kunnen ze hun eigen criminele spel verder spelen. Nu hebben ze een probleem omdat ze schrik hebben dat een aandeel dat zij shorten plots gepumed gaat worden.
 • wim CLAES

  3 weken geleden
  De helft van de Californische gevangenissen zit vol veroordeelde druggebruikers, veroordeeld door harris en nu gaat ze legaliseren. Als Trump dit had voorgesteld destijds hadden we er weer 3 weken over kunnen lezen.
 1. ONZE OPINIE. De beurs kan wel een Robin Hood gebruiken
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. De beurs kan wel een Robin Hood gebruiken

  Het is een nooit geziene David tegen Goliath op de internationale beurzen. Een legertje kleine beleggers -van studenten tot kruideniers- heeft zich met enkele miljoenen verenigd op internetfora. Normaal zijn ze wat grote beleggers en financiële instituten “dom geld” noemen: kleine particuliere beleggers die niet op kunnen tegen de kennis en systemen van de “institutionele spelers”. Maar dit keer -voorlopig toch nog- zijn ze aan het winnen. Wat de uiteindelijke uitkomst ook wordt, de financiële markten nemen de waarschuwing beter ernstig: niet alleen kunnen de “Robin Hoods” op veel sympathie rekenen, dankzij sociale media en technologie hebben ze nu ook macht.
 2. Deze jonge Vlamingen hebben tot 625 procent winst geboekt met de ‘GameStop’-chaos: “Middelvinger naar rijken op Wall Street”
  PREMIUM

  Deze jonge Vlamingen hebben tot 625 procent winst geboekt met de ‘GameStop’-cha­os: “Middelvin­ger naar rijken op Wall Street”

  Chaos op de beurs. De afgelopen dagen explodeerde de koers van quasi waardeloze aandelen als GameStop nadat amateurbeleggers massaal aandelen kochten. Hun doel: rijke beleggingsfondsen een hak zetten. Enkele (jonge) Vlamingen sprongen mee op de kar: Vincent (27) uit Grimbergen en Marie (25) uit Mechelen zagen in december al wat er aan het gebeuren was op het Reddit-forum ‘Wall Street Bets’ en plukten daar deze week de vruchten van met winsten tot wel 625 procent. En bij GameStop lijkt het niet te stoppen, want de beleggers van Wall Street Bets richten hun vizier intussen op andere ‘waardeloze’ aandelen: “En deze keer zit ik de rit helemaal tot het einde uit”.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

Geld