Langetermijnrente neemt duik en staat op laagste niveau sinds 2016

(Illustratiefoto)
Shutterstock (Illustratiefoto)
De rente op Belgische staatsobligaties op tien jaar is vandaag gedaald naar zowat 0,38 procent. Dat is het laagste niveau sinds 2016, bevestigt Jean Deboutte van het Agentschap van de Schuld.

Experts voorspelden vorig jaar nog een rentestijging voor 2019, maar het omgekeerde is realiteit vandaag. Beleggers zijn bezorgd over de gevolgen van de handelsspanningen in de wereld, zoals die tussen de Verenigde Staten en China, en stappen over van risicobeleggingen naar veilige investeringen, zoals bijvoorbeeld staatsobligaties. 

Het gaat niet om het laagste niveau voor de Belgische tienjaarsrente. In 2016 werd zelfs even onder de 0,1 procent genoteerd. Voor de Belgische overheid betekent de lage rente alvast dat ons land kan blijven goedkoop geld lenen.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jack Flor

    @Dominique: Ik heb er ook, alleen spijtig op dat moment geen langere termijn kon (15% R.V.)! En in december moeten ze nog +/- 3 miljard bij rekenen bovenop 8 miljard begrotingstekort!

  • Dominique Hermys

    Is de staat niet om zeep? Ben blij dat mijn staatsbon dit jaar vervalt.

  • Kees Vink

    Onze schuldenlast zal nog verergeren de volgende legislatuur als ze “ goedkoop “ geld kunnen blijven lenen.