Getty Images/Maskot
Volledig scherm
© Getty Images/Maskot

Lagere registratierechten bij enige woonst: hoeveel betaal je nu in elk gewest?

Spaargids.beDe aankoop van een eigen en enige woning wordt binnenkort goedkoper, terwijl je bij het verwerven van een tweede woonst hogere registratierechten moet neertellen. Maar hoe ziet het plaatje er vandaag  uit en hoe sterk verschillen de tarieven per gewest? Spaargids.be maakte een overzicht. 

 1. De Sutter wil wantoestanden in pakjessector aanpakken via aanpassing postwet: “Daens-toestanden”
  Play
  182

  De Sutter wil wantoestan­den in pakjessec­tor aanpakken via aanpassing postwet: “Daens-toestanden”

  Minister van Post Petra De Sutter (Groen) komt met een wetsvoorstel om de pakjessector te hervormen, naar aanleiding van de wantoestanden bij onder meer PostNL. “We moeten zorgen dat de lat hoog genoeg gelegd wordt qua voorwaarden voor de mensen die in deze boomende sector van e-commerce werken”, zegt De Sutter. “Het aantal online bestellingen neemt enorm toe. Maar het wordt hoog tijd dat we het ook gaan reguleren. Dat is duidelijk onvoldoende het geval op dit moment.” Na invallen bij PostNL maandag was er dinsdag een inval in het depot van pakjesbezorger DPD in Lummen. Ook daar werden verschillende sociaalrechtelijke inbreuken vastgesteld, bevestigt het arbeidsauditoraat Antwerpen, afdeling Hasselt.
 2. HET DEBAT. Moet gratis thuisbezorging van pakjes afgeschaft worden? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Moet gratis thuisbezor­ging van pakjes afgeschaft worden? Dit is jullie mening

  De arbeidsinspectie viel gisteren binnen bij het postbedrijf PostNL in Mechelen, Wommelgem en Ardooie na journalistiek onderzoek van HLN en VTM Nieuws. Onze journalist Joppe Nuyts ging undercover bij het bedrijf. Dat er wantoestanden zijn bij PostNL zorgt voor weinig verwondering bij experts. Grote spelers willen ‘gratis leveren’. Onderaannemers worden uitgebuit en frauderen op hun beurt. Moet gratis thuisbezorging van pakjes afgeschaft worden? Zo denkt u als lezer erover.

Geld