Koenraad Tranchet ontdekte een fout in de ingevulde belastingaangifte die je best wel wat geld kan kosten.
Volledig scherm
PREMIUM
Koenraad Tranchet ontdekte een fout in de ingevulde belastingaangifte die je best wel wat geld kan kosten. © Jan De Meuleneir / Photo News

Laatste dag voor je belastingaangifte. Eén ding moet je zeker checken: “Een fout kan je wel 500 euro kosten”

Belastingaangiftes via Tax-on-web moeten voor 15 juli binnen zijn. Maar stel het klusje zeker niet uit tot het laatste moment, want zowel het Vereenvoudigde Voorstel van Aangifte (VVA) als de vooraf ingevulde codes in Tax-on-web moet je dubbelchecken als je centen je lief zijn. Soms staan er cijfers in die niet kloppen. “En dat kost je al snel 500 euro of meer”, waarschuwt fiscalist Koen Tranchet.

 1. Laatste dag voor belastingaangifte: “Nieuw samengestelde gezinnen kunnen een paar duizend euro besparen op belastingen”
  PREMIUM
  Belastinggids

  Laatste dag voor belasting­aan­gif­te: “Nieuw samenge­stel­de gezinnen kunnen een paar duizend euro besparen op belastin­gen”

  Niemand wil de fiscus meer geven dan waar hij recht op heeft. En toch blijven te veel mensen elk jaar weer afstand doen van tot duizenden euro’s waar ze recht op hebben. Fiscalist Koenraad Tranchet ziet dat vaak bij het invullen van de belastingaangifte van zijn klanten. Hij legt uit wat je kan doen om niet meer te betalen dan moet en geeft 5 concrete tips. “Met een paar kleine veranderingen kan je jouw belastingaangifte optimaliseren.”
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.

Geld