Katia Tieleman, professor aan de Vlerick Business School (rechts) ziet dat veel mensen, vooral vrouwen, bang zijn om te onderhandelen over hun loon.
Volledig scherm
PREMIUM
Katia Tieleman, professor aan de Vlerick Business School (rechts) ziet dat veel mensen, vooral vrouwen, bang zijn om te onderhandelen over hun loon. © Getty Images / Wouter Van Vooren

Krijg jij nooit opslag? “Misschien komt dat vooral omdat je er nog niet om hebt gevraagd”

Ben je tevreden over het loon dat je krijgt of wil je graag opslag vragen? Dan blijkt dat niet altijd zo makkelijk te zijn. Veel mensen schrikken er immers voor terug om met hun baas te onderhandelen over hun salaris. Katia Tieleman, professor aan de Vlerick Business School, geeft advies voor dat moeilijke gesprek. “Belangrijk is dat je niet op voorhand al toegevingen doet.”

  1. Jongeren openhartiger over loonbrief op werkvloer, maar is dat ook een goed idee?
    PREMIUM

    Jongeren openharti­ger over loonbrief op werkvloer, maar is dat ook een goed idee?

    Een van de laatste taboes op de werkvloer: ons loon. Met collega’s praten over het salaris blijft voor veel Belgische bedienden een delicate kwestie. Opvallend is dat jongere medewerkers er wél meer voor openstaan om over hun loon te praten. Ruim 6 op de 10 van de Belgische bedienden jonger dan 34 jaar vindt het geen probleem om collega’s te zeggen hoeveel hij of zij verdient. Maar is dat wel een goed idee?

Geld