Ontvang je meer voor de stroom die je opwekt dan wat je betaalt de elektriciteit die je verbruikt?
Volledig scherm
Ontvang je meer voor de stroom die je opwekt dan wat je betaalt de elektriciteit die je verbruikt? © ThinkStock

Krijg je nu meer geld voor de stroom die je opwekt dan wat je betaalt voor de elektriciteit die je verbruikt? “Er ontstaat een vertekend beeld”

MijnenergieWie de tariefkaarten van zijn energieleverancier raadpleegt, heeft het misschien al gemerkt: bij verschillende spelers ligt de injectievergoeding voor opgewekte stroom vandaag hoger dan het tarief dat je betaalt voor de stroom die je verbruikt. Het lijkt er dus op dat je als eigenaar van zonnepanelen en een digitale meter een mooi zaakje doet. Maar klopt dat wel? Mijnenergie.be zocht het uit.

 1. “In tegenstelling tot Amerikaanse en Europese beurzen is de Chinese beurs nu nog goedkoop”: Onze geldexpert tipt 4 concrete aandelen uit China
  PREMIUM

  “In tegenstel­ling tot Amerikaan­se en Europese beurzen is de Chinese beurs nu nog goedkoop”: Onze geldexpert tipt 4 concrete aandelen uit China

  Sinds het dieptepunt eind oktober is de beurs van Hongkong al met 54 procent gestegen. Afgelopen weekend waren de Chinese beurzen gesloten vanwege het Chinese nieuwjaar, maar bij de opening gisteren kleurden de cijfers opnieuw groen. Hoe komt het dat de Chinese beurs het de laatste maanden zo goed doet? Onze geldexpert Pascal Paepen vertelt wat je moet weten wanneer je erin wil beleggen én hij tipt vier aandelen die volgens hem nog verder kunnen groeien.
 2. “Ook jongeren kopen nog een woning, en verkiezen duidelijk een huis boven een flat”: hoe slagen ze erin om dat te doen?
  PREMIUM

  “Ook jongeren kopen nog een woning, en verkiezen duidelijk een huis boven een flat”: hoe slagen ze erin om dat te doen?

  De vastgoedprijzen in Vlaanderen stegen vorig jaar tot gemiddeld 267.429 euro voor een appartement en 348.064 euro voor een huis. Wie dat nog kan betalen? Notaris.be berekende hoeveel elke generatie aan een woning spendeert. Daaruit blijkt dat verrassend veel mensen onder de dertig iets kopen, ook al hebben ze het moeilijker dan ooit. “Ze moeten wel, omdat ze een verder rentestijging verwachten”, zegt notaris Bart van Opstal, die uitlegt hoe ze daar dan toch in slagen.