Carl Heyrman, directeur van AquaFlanders (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Carl Heyrman, directeur van AquaFlanders (rechts). © Getty Images / rv

“Kraantjeswater wordt gemiddeld 10 procent duurder”: Welke gevolgen heeft nog twee weken droogte voor onze landbouw, natuur en drinkwater?

Tot midden augustus wordt er amper een spatje regen verwacht, met woensdag zelfs opnieuw temperaturen tot 33 graden of meer. Welke gevolgen hebben die twee weken bijkomende droogte voor onze landbouw, natuur, rivieren en drinkwatervoorziening? Hoe ziet de nieuwe drinkwaterprijs eruit? En welke maatregelen zijn nodig om erger te voorkomen? Een overzicht.

75 reacties

 • Michel deppe

  2 maanden geleden
  Op hoeveel manieren gaan ze nog geld uit onze zak slaan? We zijn een koppel,werken alletwee fulltime,hebben nu al moeite om de rekeningen te betalen dankzij het wangedrag van onze politiekers ( elke politieker die in het nieuws wilt komen,gooit met miljoenen van ons belastinggeld om in een goed blaadje te staan met toekomstige kiezers ) ,nu gaan we zelfs het zwembadje van de klein mannen die om de 2 weken langskomen niet meer kunnen vullen? Veel te veel dik betaalde politiekers hier.
 • marc mortier

  2 maanden geleden
  Wat is de reden dat drinkwater duurder zal worden , volgens de watermaatschappijen is er drinkwater genoeg , gaan ze de elektriciteitsmaatschappijen na apen misschien want daar zijn de Europese prijzen zonder reden beginnen stijgen al voor de oorlog in Oekraïne , de bevolking word gewoon bedrogen en uitgezogen .
 • koen colpaert

  2 maanden geleden
  Welke politieke kleuren zitten daar in de raad van bestuur?Openbaar maken en wat zij dar graaien?Nu onmiddellijk bekend maken.
 • luc bruyndonckx

  2 maanden geleden
  In de woestijn hebben ze zelfs water en sproeien ze dag en nacht om hun aangelegde tuinen te onderhouden. Enkel in dit land is er geen water meer. Tenzij je betaalt, dan is er wel water. De lucht is slecht door onze auto's tenzij je betaalt dan is je auto plots gezond. Energietekort, tenzij je betaalt dan is er genoeg. Gastekort, tenzij je betaalt, dan is er genoeg. Hoe lang gaat de regering blijven liegen? En hoe lang blijven we dat nog slikken?
 • oswald billiet

  2 maanden geleden
  Eigenlijk zou zoiets nooit mogen. Water is een levensbehoefte. En er is zoveel meer rond dat kraantje. Eigenlijk staat de kraan in een modaal huisgezin nooit stil. Er is steeds ergens water nodig. Dat is nu de zwakte van een regering die niet in staat is om wat fundamenteel is in het leven van de mens, te beheersen en dit onder staatscontrole te houden. Duurdere prijzen zullen leiden tot afname van de hygiëne, grotere levensrisico's en persoonlijke verwaarlozing.