Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Joke Couvreur

Kortlopende jobs zijn niet de norm

Ruim een kwart van de nieuwe jobs in Vlaanderen duurt minder dan drie maanden. Vier op de tien aanwervingen zijn een jaar later nog altijd actief bij dezelfde werkgever. Dat blijkt uit een rapport van enkele onderzoekers van het Hiva-Instituut uit Leuven die, in opdracht van de Vlaamse regering, de 'dynamiek van loopbanen' in kaart brachten, zo schrijft De Standaard.

 1. Vrijwilligerswerk is grote troef voor je cv: “Discriminatie van mensen met een migratieachtergrond valt weg én het geeft je loon een boost”
  PREMIUM

  Vrijwilli­gers­werk is grote troef voor je cv: “Discrimi­na­tie van mensen met een migratie­ach­ter­grond valt weg én het geeft je loon een boost”

  Vorige week plaatste onze werkexpert Stijn Baert heel wat kanttekeningen bij het voornemen van de stad Gent om voor 30% van haar aanwervingen iemand met een buitenlandse herkomst aan te nemen. Volgens hem leidt dat immers niet tot minder, maar juist tot méér discriminatie. Zijn oplossing? “Maak van vrijwilligerswerk een punt bij de nationaliteitsverwerving van allochtone werknemers.” Maar ook voor autochtone werknemers staat vrijwilligerswerk goed op hun cv én heeft het een positief effect op hun loon.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt

Geld