“Koop niet zomaar wat aandelen omdat bekende investeerders dat doen”: jonge belegger Cédric legt uit hoe je strategisch leert investeren

BeursblundersEen goede portefeuille samenstellen is één van de grootste uitdagingen voor iedere belegger. In het begin maakte ik zelf de fout om zomaar wat aandelen te kopen waarvan ik overtuigd was, zonder na te denken over mijn strategie. Vaak zie ik ook andere beleggers die portefeuilles van bekende investeerders kopiëren, of zelfs betalen om dat te kunnen doen. In dit tweede artikel van de Beursblunderreeks leg ik uit hoe je zélf een strategische beleggingsportefeuille opbouwt en via welke sites je jouw research kan doen.

 1. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
  Jobat

  Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

  De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.
 2. “Meer dan 300.000 werknemers verliezen dit jaar tot 8 vakantiedagen door coronawerkloosheid”

  “Meer dan 300.000 werknemers verliezen dit jaar tot 8 vakantieda­gen door coronawerk­loos­heid”

  Tijdens de eerste helft van vorig jaar konden bedrijven hun personeel nog altijd op tijdelijke werkloosheid zetten om de coronacrisis door te komen. En dat laat zich dit jaar pijnlijk voelen in het aantal vakantiedagen en het vakantiegeld van meer dan 300.000 werknemers, zegt de christelijke vakbond ACV. “Ze kunnen tot acht vakantiedagen verliezen”, aldus Marc Leemans van het ACV op Radio 1.