Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © BELGA

Komt capaciteitstarief voor elektriciteit er of niet? Minder dan een week voor invoering nog geen duidelijkheid

Normaal wordt volgende week op 1 juli het nieuwe capaciteitstarief ingevoerd. Dat gaat een deel van de kosten op onze elektriciteitsfactuur anders berekenen. Maar met nog minder dan een week te gaan, is officieel nog steeds niet duidelijk of er nu uitstel komt of niet. “Al is er geen scenario meer dat uitgaat van géén uitstel”, valt te horen.

56 reacties

 • Jo Nijs

  1 maand geleden
  En wacht maar: de adder onder het gras of zeg maar de python onder het gras: vandaag geldt voor de piek alleen nog maar de afname, maar hoelang gaat het duren vooraleer ook de injectiepiek gaat meetellen ? En dan zijn we op een zonnige dag met onze zonnepanelen allemaal gezien, want dan gaan we ons omvormermaximum betalen (en dat is snel een pak meer dan 2500 kwh)
 • Kris Waclawski

  1 maand geleden
  Voor de mensen hier die "op de regering schieten". Wel even schieten op de juiste dan, want de Vreg valt onder de Vlaamse regering en bevoegdheid.
 • Stefanie van Dijk

  1 maand geleden
  Gewoon geldklopperij, alles om ons meer te kunnen plukken, hier is het nagenoeg kaal!
 • Billie Schreven

  1 maand geleden
  Dure warmtepomp en elektrische wagen gekocht maar ik mag niet verwarmen in de winter en niet rijden door de dag want dan moet hij opladen. Het droogzuigen van de reeds zwaarst belastte bevolking ter wereld gaat nu nog een versnellig hoger precies.
 • Robert Boxtaele

  1 maand geleden
  En vergis je niet, die nog een oude meter heeft zal zeker niet ontsnappen aan het capaciteitstarief, want voor die categorie gaat men werken met een forfaitaire toeslag. Er zijn immers nog heel veel gebruikers met oude meters, en die wil men zeker niet laten ontsnappen!

Geld