Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © BELGA

Komt capaciteitstarief voor elektriciteit er of niet? Minder dan een week voor invoering nog geen duidelijkheid

Normaal wordt volgende week op 1 juli het nieuwe capaciteitstarief ingevoerd. Dat gaat een deel van de kosten op onze elektriciteitsfactuur anders berekenen. Maar met nog minder dan een week te gaan, is officieel nog steeds niet duidelijk of er nu uitstel komt of niet. “Al is er geen scenario meer dat uitgaat van géén uitstel”, valt te horen.

56 reacties

 • Jo Nijs

  1 maand geleden
  En wacht maar: de adder onder het gras of zeg maar de python onder het gras: vandaag geldt voor de piek alleen nog maar de afname, maar hoelang gaat het duren vooraleer ook de injectiepiek gaat meetellen ? En dan zijn we op een zonnige dag met onze zonnepanelen allemaal gezien, want dan gaan we ons omvormermaximum betalen (en dat is snel een pak meer dan 2500 kwh)
 • Kris Waclawski

  2 maanden geleden
  Voor de mensen hier die "op de regering schieten". Wel even schieten op de juiste dan, want de Vreg valt onder de Vlaamse regering en bevoegdheid.
 • Stefanie van Dijk

  2 maanden geleden
  Gewoon geldklopperij, alles om ons meer te kunnen plukken, hier is het nagenoeg kaal!
 • Billie Schreven

  2 maanden geleden
  Dure warmtepomp en elektrische wagen gekocht maar ik mag niet verwarmen in de winter en niet rijden door de dag want dan moet hij opladen. Het droogzuigen van de reeds zwaarst belastte bevolking ter wereld gaat nu nog een versnellig hoger precies.
 • Robert Boxtaele

  2 maanden geleden
  En vergis je niet, die nog een oude meter heeft zal zeker niet ontsnappen aan het capaciteitstarief, want voor die categorie gaat men werken met een forfaitaire toeslag. Er zijn immers nog heel veel gebruikers met oude meters, en die wil men zeker niet laten ontsnappen!
 1. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  14

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.
 2. Slechts 1 op 10 gezinnen betaalt laagste energieprijs: is het voordeliger om stroom en aardgas bij verschillende leveranciers af te nemen?
  Mijnenergie

  Slechts 1 op 10 gezinnen betaalt laagste energie­prijs: is het voordeli­ger om stroom en aardgas bij verschil­len­de leveran­ciers af te nemen?

  Ondanks de torenhoge energieprijzen kiezen slechts zeer weinig gezinnen voor de goedkoopste contracten op de markt. Voor elektriciteit betaalt slechts tien procent de laagste prijzen, bij aardgas gaat het om 12%. Door voor het voordeligste contract te kiezen, kan je in totaal niet minder dan 900 euro uitsparen. Neem je daarvoor best stroom en aardgas bij dezelfde energieleverancier af? Mijnenergie.be zocht het uit.

Geld