Koersen virtuele munten schieten omhoog: bitcoin wint in amper een uur tijd 900 dollar

REUTERS
Haast vanuit het niets zijn de koersen van veel virtuele munten vandaag fors gestegen. Zo won de bitcoin in ruim een uur tijd ongeveer 900 dollar: van ruim 6.800 dollar naar ruim 7.700 dollar. Dat is een stijging van ongeveer 13 procent.

De ethereum en de ripple wonnen meer dan 11 procent en de EOS ging zelfs met 32 procent omhoog, blijkt uit gegevens van de site Coinmarketcap, die alle koersen bijhoudt. Een duidelijke aanleiding voor de winst lijkt er niet te zijn.

Voor de bitcoin was het de eerste keer in anderhalve week dat de waarde boven de 7.000 dollar uitkwam. Eind maart was de bitcoin voor het laatst meer dan 8.000 dollar waard.
27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Seppe Cools

  Jaar na jaar blijft het stijgen, nu al 9 jaar lang. Mensen met verstand hebben al lang gekocht.

 • David Lievens

  Jan De Korte, gelukkig zijn er mensen met verstand. Feit is dat dit puur is om weer aan te zetten tot kopen. Ze vallen natuurlijk wel buiten de aandelenmarkt, dus ook buiten de regels. Op een uur zoveel stijgen zal alleen maar betekenen dat het vrij snel opnieuw zal instorten.

 • paul van de velde

  Zolang er believers zijn zal het blijven duren. Zelfde met god.

 • Frank Jorissen

  @jandekorte Ik neem aan dat je je uitspraak kan staven met bewijs? Zoniet maak je jezelf welk ongeloofwaardig.

 • Joussef Debouqui

  Bitcoin gaat omhoog schieten als er oorlog komt tussen USA en Rusland… alle haters zullen weer in het zand bijten… :))