Koers bitcoin blijft onder druk

ANP
De bitcoin blijft sterk onder druk staan. Vandaag ging de koers van de cryptomunt op sommige beurzen al even onder de 6.000 dollar, om snel daarna weer wat te herstellen tot zowat 6.700 dollar. Door zorgen over de komst van strengere regels en waarschuwingen van allerlei financiële toezichthouders is de prijs in een neerwaartse spiraal beland.

Er gaan nu ook berichten dat de Amerikaanse beurswaakhond SEC van plan is het Congres in Washington te vragen om federaal toezicht mogelijk te maken op handelsplatformen voor dit soort valuta's. In Europa heeft de baas van de Bank for International Settlements (BIS) gezegd dat het belangrijk is dat overheden en toezichthouders de cryptohandel in toom houden, anders zou die mogelijk een bedreiging kunnen vormen voor de financiële stabiliteit.

De bitcoin daalt al weken sinds de piek in december van 20.000 dollar. De jongste dagen lijkt de koersval echter in een stroomversnelling te komen. Gisteren zakte de waarde al door de 7.000 dollar. Ook de waarde van andere cryptomunten, zoals de ripple, ether en litecoin, is de laatste tijd stevig gedaald.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raymond van der craen

  Ik zou zeggen ik koop één bitcoin munt als souvenier want binnen een half jaar spreekt niemand meer van de bitcoin. Een probleem is wel je kan die munt niet in je handen houden om dat het enkel een virtuele munt is maar dromen over die munt mag altijd zolang je er geen nachtmerry's van krijgt.

 • Elise Van Damme

  Tijd om bij te kopen, bitcoin staat in solden dit moment! Super

 • Ben Strubbe

  De bitcoin is een mooi voorbeeld van kuddegeest. Geen achterliggende waarde(n), alleen wat de zot er voor wil geven. elkaar oppeppen om meer te geven voor niks. De believers zijn als Lemmingen. Hetzelfde voor technische analyse bij aandelen. Steunpunten, weerstand, ... alsof je daarmee de (toekomstige) waarde van een aandeel kan bepalen. Het wordt tijd om het beestje - de cryptomunt - voor eens en voor altijd de kop in te drukken. Alleen de technologie van de blockchain is van waarde.

 • paul van de velde

  Hoe minder believers hoe lager de koers. Zo gaat het met een piramidespel.

 • Jan Sierens

  De enige reden dat mensen cryptocoin kopen is in de hoop het te kunnen doorverkopen voor veel meer. Aangezien de achterliggende waarde nihil is, komt dit de facto neer op een ponzi schema. Een elektronisch vermomd ponzi schema dat naarstig gepromoot wordt. De ingewikkelde verpakking maakt het enkel wat moeilijker om te zien. Ponzi schema's zijn verboden. Hoog tijd dat men ingrijpt. Spijtig genoeg zijn degenen die dat moeten doen niet onderlegd genoeg zijn om de verpakking weg te denken.