Koen Crucke met zijn partner Jan
Volledig scherm
PREMIUM
Koen Crucke met zijn partner Jan © Joel Hoylaerts / Photonews

Koen Crucke (70) vertelt over zijn geldzaken: “Ik droeg de kleren van de buren af, maar aan liefde had ik géén gebrek”

Als kind had zanger en acteur Koen Crucke (70) het niet breed, maar daardoor leerde hij om met een minimum aan comfort tevreden te zijn. “Al regelt mijn man nu alle geldzaken, ik zou zelfs niet weten hoe ik een rekening moet betalen”, vertrouwt hij ons toe. Voor ons laat Koen, onsterfelijk geworden als Alberto Vermicelli in ‘Samson en Gert’, in zijn portemonnee én zijn ziel kijken. 

  1. Ex-private banker vertelt hoe we kunnen leren van de rijken: “Er is een soort ‘natuurlijke volgorde’ die ik ook bij rijkere families bemerk”
    PREMIUM

    Ex-private banker vertelt hoe we kunnen leren van de rijken: “Er is een soort ‘natuurlij­ke volgorde’ die ik ook bij rijkere families bemerk”

    Dat de financiële kennis van de Belg ondermaats is, dat weten bankiers al langer. Maar niet iedereen kan zich een private banker veroorloven. Reden te meer voor voormalig private banker Jan Vanoverbeke, die dertig jaar lang gegoede families en hun vermogen begeleidde, om een boek te schrijven met praktisch advies. “Geld is een betaalmiddel, het is droge materie. Maar er zijn zoveel emoties mee gemoeid dat het moeilijk is om er nuchter over te praten.”

Geld