Kinepolis koerste vrijdag fors lager nu Warner Bros. films meteen ook op streamingdienst zal gooien.
Volledig scherm
Kinepolis koerste vrijdag fors lager nu Warner Bros. films meteen ook op streamingdienst zal gooien. © Baert Marc

Kinepolis krijgt flinke klap op de beurs na aankondiging dat Warner Bros. films meteen ook op streamingdienst zal gooien

Het aandeel Kinepolis heeft vrijdagochtend een flinke klap op de beurs van Brussel gekregen. Dit na de aankondiging van de Amerikaanse filmstudio Warner Bros. dat het volgend jaar alle nieuwe films tegelijkertijd in de bioscoop en op zijn eigen streamingdienst zal aanbieden.

4 reacties

 • eric reynebeau

  2 maanden geleden
  Het zal wel wat bezoekers kosten maar cinema gaat niet verdwijnen daarvoor zijn mensen teveel tuk op gezelligheid en uitgaan. Kijk maar naar de lange rijen aan winkels terwijl men in feite alles thuis kan laten brengen.Mensen willen er eens uit en cinema is daarvoor een prima alternatief.
 • Jean Vermote

  2 maanden geleden
  Einde nabij? Vrees dat het laatste woord over bioscoop gezegd is en het woord bioscoop binnen een jaar of tien niet meer in de Van Dale boekjes gaat vinden.
 • Alexa Grieken

  2 maanden geleden
  Thuisbioscoop is veel fijner. Eenmalige investering, geen voedselgeuren langs u, geen gepraat, geen smartphones. Zalig om met een projector te kijken of met een +50 inch scherm. Goede zet van WB, HBO Max, disney+, amazon en netflix. Samen voor dezelfde prijs als play more bij telenet en zoveel meer waar voor je geld.
 • Jef Van De Plas

  2 maanden geleden
  Als een filmzaal ruikt naar popcorn, als het gesmak en gekraak van verpakkingen de bovenhand krijgt, en dat je daarom het geluid onaangenaam luid afspeelt, dan is daar niet veel leuks meer te halen als je het mij vraagt. Ik ben 1 keer geweest, nooit meer teruggegaan. Alle filmmagie was verdronken in de commercie.
 1. Fraudeurs maken autoverzekering tot 24 euro duurder

  Fraudeurs maken autoverze­ke­ring tot 24 euro duurder

  De verzekeraars bundelen de krachten om fraudegevallen beter op te sporen. Ze beginnen met de autoverzekeringen, waar elk jaar naar schatting 120 tot 240 miljoen euro ten onrechte wordt uitbetaald aan fraudeurs. De gemiddelde verzekerde betaalt zo 12 tot 24 euro per jaar te veel. Een doorgedreven gegevensuitwisseling moet daar komaf mee maken, zo klonk het maandag tijdens een online persconferentie van sectorfederatie Assuralia.
 2. ‘De Familie Claus’ met Jan Decleir verschijnt niet in cinema, maar op Netflix: "Zolang mensen maar niet op hun horloge kijken”
  PREMIUM
  Film

  ‘De Familie Claus’ met Jan Decleir verschijnt niet in cinema, maar op Netflix: "Zolang mensen maar niet op hun horloge kijken”

  Het is een nieuw gegeven in zijn 53-jarige carrière. Na liefst 95 langspeelfilms ziet Jan Decleir 'De familie Claus', waarin hij de Kerstman speelt, debuteren op Netflix. En dus niet in de bioscoop met een feestelijke première. "Een goede oplossing", zegt hij. "Zolang mensen maar niet op hun horloge films gaan bekijken, dat is nogal respectloos.”
 1. Verdachte gaat volledig door het lint in Amerikaanse rechtbank
  Play

  Verdachte gaat volledig door het lint in Amerikaan­se rechtbank

 2. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

Geld