iStock
Volledig scherm
© iStock

Kinderen grootbrengen kost gemiddeld 918 euro per maand: bereken hier zelf hoeveel uw kroost kost

De doorsnee Vlaamse kroost kost 918 euro per maand. Daar komen nog eens gezins- en tijdkosten bovenop, want 43 procent werkt minder na de komst van een kind. Verontrustend nieuws is dat bij alleenstaanden tot zestig procent van het gezinsbudget naar de kinderen gaat.

182 reacties

 • Freddy De Vos

  4 jaar geleden
  Misschien wel, maar de mensen met kinderen hebben ook een hoger loon (op een of ander gebied toch discriminatie).
 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  Daarom dat de alleenstaande het hoogste overheidsbeslag in de wereld kent in dit land. Die draait er voor op.
 • Steven Goossens Schenck von Toutenburg

  4 jaar geleden
  We zijn al met te veel op de wereld... nog meer kinderen betekend dat de kans op oorlog nog vergroot! Het is onverantwoord om in deze tijd nog kinderen op de wereld te zetten! Heel het systeem zou moeten veranderen en kindergeld etc etc etc gewoon afschaffen! Moeders met kinderen die gaan werken zijn al helemaal niet waard om kinderen te hebben! Wil je kinderen zorg er dan zelf voor! Breng ze zelf groot en zorg voor een degelijke opvoeding wat dat kennen we helemaal niet meer hier!
 • René Verhoeven

  4 jaar geleden
  Francinne, kinderen hebben noem je investeren in de toekomst? De toekomst om zeep helpen denk ik eerder! Door al dat kweken ontploft de wereldbevolking met ongeziene problemen voor de toekomst!Grote milieuproblemen, werk te kort, voedsel, water en energie tekort, fileproblemen, tekort aan deftige huisvesting en sociale voorzieningen... ons wereldbolleke kan het niet meer aan dat we met zoveel zijn!
 • guy vermeulen

  4 jaar geleden
  niemand zegt dat je kinderen op de wereld moet zetten, een kind kost een groot huis ! heb er twee en kosten voor school gemiddeld tien duizend euro per schooljaar per kind !!! Dus maal twee !!!!! Zitten in unief. Ken hier iemand die gaat voor piloten opleiding,ouders 150000 euro geleend voor studies zoon te kunnen betalen !!!!
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.