Topman Johan Thijs.
Volledig scherm
PREMIUM
Topman Johan Thijs.

KBC wapent zich tegen oorlogsonheil

KBC legde een bijkomende buffer van 45 miljoen euro aan om mogelijke wanbetalingen op te vangen van klanten die in de problemen komen door de Oekraïne-crisis. Hij komt bovenop het stootkussen van 233 miljoen euro dat de bank in het eerste trimester al opbouwde.

 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Denemarken stelt sluiting van drie elektriciteitscentrales uit om winter door te komen

  Denemarken stelt sluiting van drie elektrici­teits­cen­tra­les uit om winter door te komen

  Denemarken wil wegens de energiecrisis de geplande definitieve sluiting van drie elektriciteitscentrales uitstellen tot de zomer van 2024. De maatregel komt er om de energiezekerheid komende winter te waarborgen. Dat maakte het Deense ministerie van Klimaat en Energie bekend. De centrales in kwestie draaien op gas, olie en steenkool en zullen beschikbaar blijven als reserve voor het geval er een tekort aan elektriciteit zou optreden.