KBC-klanten kunnen binnenkort betalen met hun smartwatch

KBC
Als eerste in België maakt KBC betalingen via de smartwatch mogelijk, zo meldt de bank in een persbericht. Eigenaars van een ondersteund horloge van het merk Garmin zullen vanaf 23 oktober in winkels kunnen betalen door het horloge tegen de betaalterminal te tikken.

Garmin Pay werkt op dezelfde manier als de bekendere diensten Google Pay en Apple Pay, namelijk via nfc-technologie (Near-field communication). Alleen is betalen met Google Pay via een smartwatch in België nog niet mogelijk en is Apple Pay hier helemaal nog niet beschikbaar. Ook contactloos betalen met de kaart gaat via die technologie.

"De lancering van Garmin Pay in België biedt de ideale oplossing voor KBC-klanten die een actief leven leiden", zegt Karin Van Hoecke, directeur digitale transformatie bij KBC. "Sport en betalen kan in één vloeiende beweging, geen gezeul met geld of bankkaart, een horloge volstaat." De betalingen verlopen via Maestro.

KBC ziet de vraag naar snelle betaaloplossingen toenemen. Vandaag gebeurt al 7 procent van de betalingen met KBC-bankkaarten contactloos, zegt de bank. Het gemiddelde bedrag is 16 euro. Intussen zou ook al meer dan 90 procent van de betaalterminals klaar zijn voor contactloos betalen. 

Bekijk ook:

We betalen drie keer meer contactloos
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Toni van belle

  Geen ondersteuning voor Samsung watch? Duh . Ik ken niet veel ondernemers die een Garmin dragen....

 • Jozef Van Schuerbeeck

  De vooruitgang staat niet stil, maar is dit wel allemaal nodig en veilig ?

 • Stefanie van Dijk

  En natuurlijk hoort daar dan app nr.zoveel-tig bij, m'n hele telefoon staat al vol met apps van kbc, voor alles een aparte app, laat ze alles nu eens in 1 app samenvatten voor ze iets nieuws verzinnen! M'n telefoon zit al vol, als er nu iets bij moet moet er eerst wat af

 • Simbalta Risperdal

  Weer iets om te stelen dus. Zoals die contactloze kaarten, als je er zo een vindt kan je lekker kopen zonder pincode en zonder controle op de kosten van een ander.

 • Freddy De Vos

  Hoe onveilig kan je gaan? Beseffen die banken dan nog niet, dat niet iedereen met een smartphone kan werken (of een smartphone kan betalen). Daarnaast zijn die horloges super lelijk en binnen 5 jaar liggen ze in de bakken voor €5.