Kandidaten voor 3 miljoen euro vakantiegeld gezocht

Shutterstock
De Rijksdienst voor jaarlijkse vakantie (RVJ) is op zoek naar 12.700 werknemers die nog steeds hun vakantiegeld voor het jaar 2016 niet hebben gekregen. Als dat voor het eind van het jaar niet lukt, zijn ze hun geld kwijt.

De RVJ is een openbare instelling van sociale zekerheid en verantwoordelijk voor de uitbetaling van het jaarlijks vakantiegeld aan arbeiders en sommige kunstenaars. Zowat 1,7 miljoen arbeiders krijgen elk jaar - in mei en juni - hun vakantiegeld uitbetaald.

Toch moet de RVJ elk jaar op zoek naar arbeiders bij wie ze het vakantiegeld niet kunnen uitbetalen. Dat komt omdat ze niet beschikken over een rekeningnummer of adres. Ondanks een speurtocht van de rijksdienst, onder meer op sociale media, zijn er 12.700 arbeiders die hun vakantiegeld voor 2017 - berekend op prestaties uit 2016 - nog niet hebben gekregen. Het gaat in totaal om 2,9 miljoen euro.

Vaak gaat het om arbeiders die een tijdelijk contract hebben, of in sectoren werken met een groot verloop, zoals de horeca. De RVJ roept die mensen op zich kenbaar te maken. Als dat voor het einde van het jaar niet lukt, verliezen ze hun vakantiegeld. Dat wordt dan gestort in een solidariteitsfonds.

Mensen die hun rekeningnummer nog niet hebben gemeld bij de RVJ kunnen dat via deze link.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hans Mannaerts

  Oplossing is eenvoudig: trek dit gelijk met de bedienden. Laat het bedrijf voor de uitbetaling zorgen. Dan moet men er niet achter gaan zoeken.

 • Raoul Rouma

  Degelijk bestuur! Enkel de belastingen weten U met zekerheid te vinden. Schijnbaar wist niemand dat er zo een "kas" bestond. Een Rijksdienst voor betaald verlof, je moet er maar opkomen.

 • Hans Molenbeek

  Voor het einde van het jaar. En wanneer roepen ze daarvoor op? Een maand voor het einde van het jaar. Slim gespeeld!

 • ANN LIMBOS

  Ik ben altijd bereid om mij op te offeren om dat geld in ontvangst te nemen.

 • wim CLAES

  als deze mensen niet weten dat ze recht hebben op vakantiegeld, zou ik een site maken waar je dat op kan controleren.er wordt al genoeg gestolen van de werkende mensen.