Kan je een domiciliëring blokkeren of terugvorderen?
Volledig scherm
Kan je een domiciliëring blokkeren of terugvorderen? © Getty Images/Johner RF

Kan je een domiciliëring blokkeren of terugvorderen?

Spaargids.beBij de telecomoperator, de energieleverancier of de streamingdienst: een domiciliëring zorgt ervoor dat elke betaling automatisch gebeurt. Maar kan je in geval van betwisting dat betalingsmandaat stopzetten en de naar jouw mening onterecht aangerekende tegoeden terugvorderen? Spaargids.be legt het uit. 

 1. Rij je met diesel of gebruik je je wagen ook voor het werk? Dan betaal je meer voor je autoverzekering
  Independer

  Rij je met diesel of gebruik je je wagen ook voor het werk? Dan betaal je meer voor je autoverze­ke­ring

  De prijs van je autoverzekering is afhankelijk van veel factoren. Zo speelt het type brandstof een steeds belangrijkere rol. Ook wie zijn wagen gebruikt voor professionele doeleinden, betaalt wellicht meer. Of je al dan niet meer betaalt wanneer je over een afgesloten parkeerplaats beschikt, verschilt dan weer van verzekeraar tot verzekeraar. Independer.be somt enkele factoren op die je autoverzekering goedkoper (of net duurder) maken.
 2. Wordt de robot in je app je nieuwe bankier en in welke mate ben jij tevreden met die evolutie?
  Spaargids.be

  Wordt de robot in je app je nieuwe bankier en in welke mate ben jij tevreden met die evolutie?

  Een digitale assistent in je bankapp vertelt je dat je loon gestort is en helpt je bij betalingen of het indienen van een schade-aangifte. KBC was de eerste Belgische bank die vorig jaar met Kate zo’n slimme robot introduceerde. Na een half jaar had de helft van hun app-gebruikers er minstens één keer gebruik van gemaakt. Zullen ook andere Belgische banken binnenkort zo’n chatbot introduceren? En zal die op termijn de rol van de klassieke bankier overnemen? Spaargids.be vroeg het aan bankenexpert Rik Coeckelbergs.

Geld