AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Kan Europese groepsaankoop gasprijs doen dalen? “Elke leverancier weet dat Europa veel water bij de wijn moet doen”

Om de stijgende gasprijzen te lijf te gaan, zullen EU-lidstaten vrijwillig kunnen intekenen op een groepsaankoop door de Europese Commissie, zo is vrijdag beslist. Een beetje zoals met het Covid-vaccin dus. “Alleen valt dit volstrekt niet te vergelijken”, zegt Johan Albrecht, professor economie aan de Universiteit Gent en senior fellow van het Itinera Institute. Bovendien was Europa beter niet met de fanfare op kop op gasjacht vertrokken.

59 reacties

 • mich lee

  12 maanden geleden
  Ronny Van den broeck, een openbare veiling gebeurt elke dag. De belangrijkste plaats hiervoor is de Amsterdamse gasbeurs.
 • Lisette Theunis

  12 maanden geleden
  Patrick Devogelaere- Gelukkig hebben we in de eu. wel een goed werkend asielbeleid. Enkel het terugkeerbeleid is nog niet helemaal perfect..
 • Geert Stas

  12 maanden geleden
  Paul wij moeten net minder afhankelijk gaan worden van Rusland, niet meer!
 • Paul De Mol

  12 maanden geleden
  Langlopende contracten met Rusland, NordStream 2 openen: ziedaar de eenvoudige maatregelen om de gasprijs direct te doen tuimelen. Maar mag niet van de VS, en de EU-schoothondjes gaan dus braaf blijven gehoorzamen.
 • Patrick Devogelaere

  12 maanden geleden
  Europa heeft het enorm verpest en wij zitten met de gebakken peren ... buitenlandse politiek EU mislukt, energiebeleid EU mislukt, veiligheidsbeleid EU mislukt, sanitaire veilheidheid en middelen EU mislukt, voedselbeleid EU mislukt, technologiebeleid EU mislukt, geopolitiekbeleid EU mislukt, monetair beleid EU mislukt, democratisch verhaal met normen en waarden EU mislukt... leiderschap nadat!
 1. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.
 2. Onze reisexpert tipt manieren om goedkoop een auto te huren op vakantie: “De prijsverschillen zijn gigantisch”
  PREMIUM

  Onze reisexpert tipt manieren om goedkoop een auto te huren op vakantie: “De prijsver­schil­len zijn gigantisch”

  Een auto huren op vakantie kan een flinke hap uit je reisbudget bijten. Gelukkig is het weer een stukje goedkoper dan afgelopen zomer, toen de schaarste de prijzen fel opdreef. Toch zijn er nog manieren om nog veel meer te besparen, weet onze reisexpert Johan Lambrechts. “In Italië kunnen de verschillen tussen de goedkoopste en duurste huurperiode oplopen tot 700 procent.”