Superbespaarder Jeroen Zuurveld.
Volledig scherm
PREMIUM
Superbespaarder Jeroen Zuurveld. © Getty Images / AD

Jeroen (40) heeft spaarpotjes voor alles: “Als ik zo doorga, kan ik over 10 jaar met pensioen”

Sommige mensen kunnen enorm goed met geld omgaan. Of ze nu veel of weinig hebben, ze zijn creatief en mét resultaat. Hoe doen ze dat toch? In deze rubriek laten we een superbespaarder aan het woord. Deze keer Jeroen Zuurveld (40), die van big spender naar fanatiek besparen ging.

 1. Vlaming blijft massaal van energieleverancier wisselen: 110.000 switches in juli en augustus
  18

  Vlaming blijft massaal van energiele­ve­ran­cier wisselen: 110.000 switches in juli en augustus

  De Vlaming blijft erg bedrijvig in het wisselen van energieleverancier. Alleen al deze zomer werd er dik 110.000 keer van elektriciteitsleverancier en meer dan 60.000 keer van aardgasleverancier gewisseld. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse energieregulator VREG. Ondertussen hebben de energieregulatoren in ons land beslist om het vergelijken van variabele contracten eenvoudiger te maken.
 2. Geen verschillende berekeningsmethode meer voor variabele contracten: het wordt duidelijker welk energiecontract nu het best is voor jou

  Geen verschil­len­de bereke­nings­me­tho­de meer voor variabele contracten: het wordt duidelij­ker welk energiecon­tract nu het best is voor jou

  Vanaf november 2022 zullen de energieregulators VREG, CWaPE, BRUGEL en CREG een uniforme methode gebruiken om de geschatte jaarkost van contracten met een variabele prijs voor elektriciteit en aardgas te berekenen. De nieuwe methode, die door de VREG, de Vlaamse Regulator voor Energie en Gas, sinds mei 2022 wordt toegepast, houdt rekening met de verwachte energieprijzen voor de komende 12 maanden. Hierdoor krijg je een juister beeld op basis van de laatst beschikbare prijsnoteringen op de energiebeurzen voor toekomstige leveringen.