Amazon had in het derde kwartaal last van de dure dollar.
Volledig scherm
Amazon had in het derde kwartaal last van de dure dollar. © AP

Jeff Bezos raakt tientallen miljarden kwijt door forse koersdaling van Amazon

De schatrijke Amerikaan Jeff Bezos lijkt door de tegenvallende resultaten van webwinkel Amazon tientallen miljarden dollars aan vermogen kwijt te raken. De aandelen van zijn bedrijf staan in de voorbeurshandel nog eens 12 procent lager dan een dag eerder, wat een verdere neergang van de waarde van de techgigant betekent.

 1. Bodem nog niet bereikt: Facebook-moederbedrijf Meta keldert bijna 25 procent op beurs, meer dan 80 miljard dollar aan waarde gaat in rook op

  Bodem nog niet bereikt: Fa­cebook-moederbe­drijf Meta keldert bijna 25 procent op beurs, meer dan 80 miljard dollar aan waarde gaat in rook op

  Meta Platforms, het bedrijf achter Facebook, WhatsApp en Instagram, is donderdag zwaar afgestraft op de beurzen in New York vanwege teleurstellende resultaten. Het aandeel van Meta kelderde met bijna een kwart. Daardoor ging meer dan 80 miljard dollar aan beurswaarde in rook op en zakte de koers van het sociale mediabedrijf tot het laagste niveau sinds 2016. In februari werd Meta al op één dag bijna 200 miljard dollar minder waard. Dat is nog steeds een record.
 2. Het muntmeesterteken van Giovanni prijkt op onze nieuwe munten: “De munt van koningin Mathilde kost 159 euro, maar heeft geldwaarde van 12,5 euro”
  PREMIUM

  Het muntmees­ter­te­ken van Giovanni prijkt op onze nieuwe munten: “De munt van koningin Mathilde kost 159 euro, maar heeft geldwaarde van 12,5 euro”

  Van de rosse vijf eurocentjes tot de nieuwe gouden verzamelmunt met koningin Mathilde: alle nieuw geslagen Belgische muntjes onderscheiden zich sinds 1 januari van de oudere door het teken van de nieuwe Belgische muntmeester Giovanni Van De Velde (34). Maar wat doet een muntmeester precies? Waarom is die functie precies nodig? En hoe weet je of je een degelijke euromunt in handen hebt?