Welke voordelen biedt een digitale meter? En hoe kan je die maximaal benutten?
Volledig scherm
Welke voordelen biedt een digitale meter? En hoe kan je die maximaal benutten? © ID/ Nick Verhaeghe

Je digitale meter écht slim maken? Zo pak je het aan en zoveel kost het je

MijnenergieEr is al heel wat gezegd en geschreven over de digitale meter. De oorspronkelijke bestaansreden van de digitale meter, namelijk het bewuster omspringen met energie, verdwijnt daarbij vaak naar de achtergrond. Maar wat moet je ondernemen om je meter echt slim te maken én wat kost het? Mijnenergie.be zocht het voor je uit.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. 756 gezinnen doen aan energiedelen met familie of vrienden: wat is het? En voor wie is het voordelig?
  Mijnenergie

  756 gezinnen doen aan energiede­len met familie of vrienden: wat is het? En voor wie is het voordelig?

  Sinds vorige zomer kan je de energie van je zonnepanelen wegschenken of verkopen aan familieleden, buren of vrienden. Beide partijen hoeven daarvoor vanaf 23 januari niet langer bij dezelfde energieleverancier te zijn aangesloten. Vooral de ontvanger haalt voordeel uit zo’n transactie, maar je houdt best wel rekening met de extra kosten die verschillende energieleveranciers aanrekenen. Mijnenergie.be bezorgt een overzicht.
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. “Vergaderen is vaak bezigheidstherapie voor wie niet echt wil werken”: onze werkexpert geeft 3 tips om beter om te gaan met ‘vergaderterreur’
  PREMIUM

  “Vergaderen is vaak bezigheids­the­ra­pie voor wie niet echt wil werken”: onze werkexpert geeft 3 tips om beter om te gaan met ‘vergader­ter­reur’

  Brainstormen. Lekker pingpongen. Overleggen bij een kopje koffie… Sommigen lijken echt energie te krijgen van vergaderen. Dat geldt niet voor onze werkexpert Stijn Baert. Hij trekt er bleek bij weg. “Als alles al 100 keer gezegd is, voelen sommigen de noodzaak er nog een 101ste keer aan toe te voegen. Prima, als ze daar blij van worden, maar moet dat echt?” Stijn geeft advies om minder gebukt te gaan onder de vele vergaderingen op je werk.