Mia Van Hoecke leest nog altijd veel over beleggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Mia Van Hoecke leest nog altijd veel over beleggen. © Steven Richardson

Je bent nooit te oud voor de beurs, bewijst Mia (92): “Beleggen kan wel best moeilijk zijn. Je moet de moeilijke termen eerst leren begrijpen”

De vrouwelijke versie van internationaal topbelegger Warren Buffett – beiden bouwjaar 1930 – woont in een serviceflat in Gent. Mia Vanhoucke (92) investeert al meer dan 60 (!) jaar in aandelen. Tot op vandaag komt ze maandelijks samen met haar beleggersclub, om zo de evoluties op de markt op te volgen en te bespreken. De kranige aandeelhoudster deelt haar unieke verhaal, belangrijkste investeringen, wijsheden én tips.

 1. Belegger Christiaan (28) toont zijn portefeuille aan onze geldexpert: “Met één aandeel maakte ik 300 procent winst”
  PREMIUM

  Belegger Christiaan (28) toont zijn portefeuil­le aan onze geldexpert: “Met één aandeel maakte ik 300 procent winst”

  Heel wat mensen zetten tijdens de coronaperiode hun allereerste stappen op de beurs. Maar hoe vergaat het beleggers die al veel langer bezig zijn? Wat zijn hun beste en slechtste aandelen ooit? Welke tips en trucs schudden zij uit hun mouw? En welke fouten maakten zij als prille investeerders? Vandaag laten we Christiaan Wilms uit Geel (28) aan het woord, die met zijn project Samen.beleggen andere beleggers wil inspireren. Onze geldexpert Pascal Paepen analyseert zijn verhaal.
 2. Peter (57) belegt al 40 jaar: “Tijdens de internetzeepbel speelde ik de helft kwijt. Vanaf toen heb ik het anders aangepakt”
  PREMIUM

  Peter (57) belegt al 40 jaar: “Tijdens de internet­zeep­bel speelde ik de helft kwijt. Vanaf toen heb ik het anders aangepakt”

  Heel wat mensen zetten tijdens de coronaperiode hun allereerste stappen op de beurs. Maar hoe vergaat het de gepokt en gemazelde beleggers die al veel langer bezig zijn? Wat zijn hun beste en slechtste aandelen ooit? Welke tips en tricks hebben zij in petto? En welke fouten maakten zij als prille investeerders? Vandaag laten we Peter Bassens (57) uit Meise aan het woord, goed voor bijna vier decennia ervaring op de beurs. Onze geldexpert Pascal Paepen analyseert zijn verhaal.