Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © AFP

Jaren geleden dat olie nog zo duur was

De olieprijzen blijven stijgen, en hebben vandaag het hoogste niveau in jaren bereikt. Een vat olie van de Noordzeesoort Brent (159 liter) - belangrijk voor onze contreien - wordt 69 cent duurder en kost nu 86,22 dollar. Het is meer dan drie jaar geleden dat Brentolie nog zo duur was.

 1. “De aanvoerproblemen zullen wellicht tot midden volgend jaar aanhouden”: onze geldexpert over de huidige inflatie
  PREMIUM

  “De aanvoerpro­ble­men zullen wellicht tot midden volgend jaar aanhouden”: onze geldexpert over de huidige inflatie

  In België is de inflatie in september nog maar eens gestegen, naar 2,86 procent. Dat betekent voor de maand september concreet dat we met pakweg 100 euro slechts voor 97,14 euro dingen kunnen kopen ten opzichte van een jaar geleden. Onze geldexpert Véronique Goossens, hoofdeconoom bij Belfius, bekijkt de huidige trends en geeft advies over hoe we ons kunnen indekken tegen de stijgende prijzen.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.

Geld