Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © AFP

Jaren geleden dat olie nog zo duur was

De olieprijzen blijven stijgen, en hebben vandaag het hoogste niveau in jaren bereikt. Een vat olie van de Noordzeesoort Brent (159 liter) - belangrijk voor onze contreien - wordt 69 cent duurder en kost nu 86,22 dollar. Het is meer dan drie jaar geleden dat Brentolie nog zo duur was.

 1. Tanktoerisme beleeft nieuwe hoogdagen: “Je wil toch geen dief zijn van je eigen portemonnee”
  PREMIUM
  Zelzate

  Tanktoeris­me beleeft nieuwe hoogdagen: “Je wil toch geen dief zijn van je eigen portemon­nee”

  Het tanktoerisme in de grensstreek beleeft nieuwe hoogdagen. Een liter benzine kost aan de pomp in Zelzate al snel 40 cent minder dan dezelfde liter enkele kilometers verderop in Terneuzen. “Je zou voor minder een kilometertje verder rijden”, aldus de Nederlandse tanktoerist. Aan de Belgische kant van de grens hoor je niemand klagen, het verschil aan de pomp laten de tanktoeristen vaak achter in de lokale winkels.
 2. “In tegenstelling tot Amerikaanse en Europese beurzen is de Chinese beurs nu nog goedkoop”: Onze geldexpert tipt 4 concrete aandelen uit China
  PREMIUM

  “In tegenstel­ling tot Amerikaan­se en Europese beurzen is de Chinese beurs nu nog goedkoop”: Onze geldexpert tipt 4 concrete aandelen uit China

  Sinds het dieptepunt eind oktober is de beurs van Hongkong al met 54 procent gestegen. Afgelopen weekend waren de Chinese beurzen gesloten vanwege het Chinese nieuwjaar, maar bij de opening gisteren kleurden de cijfers opnieuw groen. Hoe komt het dat de Chinese beurs het de laatste maanden zo goed doet? Onze geldexpert Pascal Paepen vertelt wat je moet weten wanneer je erin wil beleggen én hij tipt vier aandelen die volgens hem nog verder kunnen groeien.