Fan van Louis Vuitton en andere luxeproducten? Onze geldexpert Pascal Paepen vertelt hoe je erin kunt beleggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Fan van Louis Vuitton en andere luxeproducten? Onze geldexpert Pascal Paepen vertelt hoe je erin kunt beleggen. © rv

Is beleggen in luxeproducten een veilige haven in onzekere beurstijden? “ Goedkoop is dit merk nooit, maar dat houdt kopers niet tegen”

Bedrijven kunnen op twee manieren veel geld verdienen. Ofwel verkopen ze hun producten of diensten zo goedkoop dat niemand het nodig vindt om bij de concurrentie aan te kloppen. Denk maar aan Aldi, Lidl, Ikea of Ryanair. Ofwel brengen ze exclusieve merken op de markt die zo duur zijn dat slechts een selectief gezelschap ze kan kopen. Maar die klanten zijn wel bereid om voor die luxeproducten diep in de buidel te tasten. Onze geldexpert Pascal Paepen gaat op zoek naar beursgenoteerde bedrijven uit het luxesegment waar je ook als kleine aandeelhouder mooi aan kunt verdienen.

  1. Groeiende vraag naar cybersecurity biedt kansen voor beleggers: “Eén aandeel steeg van 12,5 naar 300 dollar, en dat is nog niet het einde van de rit”
    PREMIUM

    Groeiende vraag naar cybersecu­ri­ty biedt kansen voor beleggers: “Eén aandeel steeg van 12,5 naar 300 dollar, en dat is nog niet het einde van de rit”

    Analoog wordt alsmaar meer digitaal. En hoe afhankelijker we worden van virtuele toepassingen, hoe groter de kans dat onze gegevens en centen in handen komen van oplichters en andere criminelen. Gelukkig zijn er heel wat bedrijven actief in cybersecurity. Niet alleen zij doen het goed, ook de security-afdeling van de techgigant Microsoft draait heel wat omzet. We vragen aan onze geldexpert Pascal Paepen hoe kleine beleggers er ook bij kunnen baten: “Laat die hackers maar doen, op lange termijn kan je er nog wat aan verdienen.”

Geld