Iran waarschuwt voor stijgende olieprijzen wereldwijd door Amerikaanse sancties: “Pijnlijke maanden voor consumenten”

REUTERS
De Iraanse regering heeft vandaag gewaarschuwd voor de gevolgen van de sancties die de Amerikaanse president Donald Trump ingevoerd heeft voor de olie-export van het land. De sancties tegen Iran zullen wereldwijd tot “pijnlijke maanden” voor consumenten leiden, zo meldt de Iraanse minister van Olie Bidschan Namdar Sanganeh via nieuwsportaal IRIB-News. 

Met de sancties tegen Iran, die sinds 5 november van kracht zijn, moet de economie van het land gevoelig geraakt worden. Door het wegvallen van Iraanse olieleveringen kunnen de olieprijzen in de wereld evenwel ook sterk de hoogte ingaan.

De Verenigde Staten voeren alle sancties tegen Iran, die ingetrokken waren na het bereiken van een nucleair akkoord in 2015, opnieuw in.
AFP De Verenigde Staten voeren alle sancties tegen Iran, die ingetrokken waren na het bereiken van een nucleair akkoord in 2015, opnieuw in.34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Walter Willaert

  Goed nieuws voor de h. Musk

 • Christian Alex

  De olieprijzen dalen al sinds half september.

 • hugo VAN HAEVRE

  Als het om de ollieprijzen of oorlogsmaterial gaat hebben ze altijd direct een oplossing jan modaal krijgt toch altijd de rekening gepresenteerd, zo is het altijd geweest en zal het ook blijven politiek gekonkelfoes, en zij gaan eens lekker tafelen

 • Jos Hendrik

  Gaat de wereldeconomie stilvallen ?

 • Gerard Braeckmans

  Jan Lemmens, weet je wel waar ruwe olie voor gebruikt wordt (na behandeling door de 'cracker'? Het is niet alleen om met je auto rond te tuffen en voor verwarming. Bijna voor alles dat je gebruikt zit iets van petroleum. Ook de computer waar je op zit te tikken bevat petroleumdeivaat.