Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Investeringsdrang Elia dreigt stroomfactuur duurder te maken

De miljardeninvesteringen die hoogspanningsbeheerder Elia de komende jaren plant om het stroomnet te versterken, dreigen de stroomfactuur te verhogen. De federale energieregulator CREG waarschuwt dat de nettarieven op de elektriciteitsfactuur zullen stijgen. Dat schrijft De Tijd.

35 reacties

 • Stefanie van Dijk

  2 maanden geleden
  Als ze daar die overwinsten nu eens in zouden steken in plaats van die uit te delen aan aandeelhouders en de kost weer op onze kap te smijten!
 • Johan Aerts

  2 maanden geleden
  Dat je hier te maken hebt met smeerlaperij dat is intussen wel heel duidelijk geworden.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  De distributie inkomsten zijn nochtans aardig mee gestegen met de explosie van onze factuur.
 • Gilbert Rodts

  2 maanden geleden
  Dat die CEO's en aandeelhouders eens bij hen zelf beginnen te besparen .
 • Luc Deville

  2 maanden geleden
  Geen probleem, Vlaanderen zal de investeringsplannen van Elia wel saboteren. Is het niet de CD&V dan is het de N-VA.
 1. Verhuizen naar een appartement na je pensioen? Karine (64) en Pascal (65) kozen een andere oplossing: “Bijkomend voordeel: de BTW bedroeg slechts 6%”
  PREMIUM

  Verhuizen naar een apparte­ment na je pensioen? Karine (64) en Pascal (65) kozen een andere oplossing: “Bijkomend voordeel: de BTW bedroeg slechts 6%”

  Voor veel senioren is het een logische stap om hun vaak verouderd huis in te ruilen voor een appartement. Ook Karine en Pascal dachten eraan, maar het koppel nam een veel drastischere beslissing: ze braken hun fermette af en bouwden op dezelfde plaats een nieuw huis voor hun oude dag. “Een appartement zou ons weinig bieden voor ons geld, dus was dit de beste keuze die we konden maken.” Onze woonexpert Björn Cocquyt ging na waarom dit een slimme keuze is en welke voordelen het koppel hieraan overhoudt.
 2. Jorien (33) en Robby (35) koken voor 132 euro per week: “Door deze simpele bewaartruc blijven mijn groenten enkele dagen tot weken langer goed”
  PREMIUM

  Jorien (33) en Robby (35) koken voor 132 euro per week: “Door deze simpele bewaartruc blijven mijn groenten enkele dagen tot weken langer goed”

  De vraag ‘wat eten we vandaag’ vult elk gezin anders in. HLN Eten kijkt elke week in de koelkast en de portemonnee van een gezin om te zien wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Jorien (33) en haar verloofde Robby (35) die aan ‘shelf cooking’ doen. “Niets uit onze koel- of voorraadkast gaat verloren”, vertelt Jorien. Hoe pakken ze dat aan? En welke bespaartips helpen hen uit de nood bij het winkelen?
 1. Sommige werknemers zien hun netto maandloon met 350 euro stijgen door aangepaste belastingschalen: hoe gebeurt die berekening?
  PREMIUM

  Sommige werknemers zien hun netto maandloon met 350 euro stijgen door aangepaste belasting­scha­len: hoe gebeurt die berekening?

  Belgische werknemers krijgen dit jaar minstens 600 euro netto meer op hun rekening dankzij de aanpassing van de belastingschalen. Rekening houdend met de loonindexeringen loopt dat bedrag zelfs nog veel hoger op. Hoe komt dat precies? En hoeveel stijgt jouw loon precies? Kristiaan Andries, belastingexpert bij hr-dienstverlener SD Worx, legt het uit.