LEGO-fanaat Olaf Steenhuis legt uit hoe slim investeren in de plastic blokjes je mogelijk veel geld kan opleveren.
Volledig scherm
PREMIUM
LEGO-fanaat Olaf Steenhuis legt uit hoe slim investeren in de plastic blokjes je mogelijk veel geld kan opleveren. © Steven Richardson

Investeren in LEGO? Verzamelaar geeft advies: “Een schoonheidsfoutje in de productie kan je soms veel geld opleveren”

Olaf Steenhuis (37) uit Gilze werkt voor de educatieve organisatie Mad Science, maar kon zich als kind al urenlang bezighouden met het bouwen van LEGO-sets. Van daaruit was de stap naar verzamelen snel gezet. In totaal spendeerde hij al zo’n 20.000 euro aan zijn passie voor de steentjes. Intussen is hij goed bezig om van zijn hobby zijn beroep te maken met zijn bedrijfje ‘Let’s Go Steenhuis’ in Breda. De LEGO-fanaat legt ons uit waarom de plastieken blokjes zo’n booming business zijn, en waar je op moet letten wanneer je in dit populaire speelgoed wilt investeren.

  1. GETEST. Welk waterpistool staat garant voor uren speelplezier? “Met dit exemplaar kan je 100 keer schieten zonder het bij te vullen”
    PREMIUM

    GETEST. Welk waterpi­stool staat garant voor uren speelple­zier? “Met dit exemplaar kan je 100 keer schieten zonder het bij te vullen”

    Een ventilator, airco, een frisse pint... er zijn wel wat manieren om de hitte het hoofd te bieden. Maar het leukst is toch een strijd met waterpistolen. Die bestaan in honderden modellen en verschillende prijsklassen. HLN wetenschapsexpert Martijn Peters en onze techspecialist Kenneth Dee testten negen dure en goedkope exemplaren uit op zoek naar de beste koop.